25η Μαρτίου: Εορτασμός στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας

Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, με προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια την κ. Σοφία Κασβίκη, Φιλόλογο και Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πατρών.

Η κ. Κασβίκη μέσα από την ομιλία της ανέδειξε το νόημα της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και τη σημασία της Επανάστασης τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους βαλκανικούς λαούς. Μέσα από τη ζωντανή και γλαφυρή αφήγησή της πραγματοποίησε μια αναλυτική περιδιάβαση από την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό ιστορικό πλαίσιο της εποχής του 1821, παρουσίασε τα κυριότερα προεπαναστατικά κινήματα, φώτισε ολόπλευρα τα γεγονότα της Επανάστασης και ανέδειξε τις προσωπικότητες των ανθρώπων που από την πλευρά του ο καθένας συνέβαλε στην επίτευξη της απελευθέρωσης της Ελλάδας από το δυσβάστακτο οθωμανικό ζυγό.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά τη Φιλόλογο και Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πάτρας κ. Σοφία Κασβίκη για την αποδοχή της πρόσκλησης και την εξαιρετική ομιλία της, καθώς και για το γεγονός ότι πάντοτε βρίσκεται δίπλα μας και μοιράζεται μαζί μας τον πλούτο των ιστορικών της γνώσεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ