Το Ισραήλ θα επισκεφτεί σήμερα Παρασκευή ο Άντονι Μπλίνκεν

Μια ακόμα στάση προσθέτει στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολική πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως ανακοίνωσε το Στέητ Ντιπάρτμεντ, ο αμερικανός ΥΠΕΞ αποφάσισε τελευταία στιγμή να επισκεφτεί το Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν έφτασε στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο μιας περιφερειακής περιοδείας, την έκτη του από την έναρξη του πολέμου.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης θα μεταβεί επίσης στην Αίγυπτο την Πέμπτη με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει ότι ο Μπλίνκεν θα κλείσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος το Ισραήλ.

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο Τελ Αβίβ.

Κατάπαυση πυρός

Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός επαναλαμβάνονται αυτή την εβδομάδα στο Κατάρ, αλλά εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι θα βοηθήσει στην άμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι θα συνεχίσει επίσης συνομιλίες για ρυθμίσεις για τη διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την ανάπλαση της Γάζας μετά τη σύγκρουση.

«Έχουμε κάνει πολλή δουλειά από τον Ιανουάριο, ιδιαίτερα με τους Άραβες εταίρους μας, και θα συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες, καθώς και για να συζητήσουμε ποια είναι η σωστή αρχιτεκτονική για διαρκή περιφερειακή ειρήνη», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια σε προηγούμενη στάση στη Μανίλα, σύμφωνα με το in.gr.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ