Ψαλίδα στα μαλλιά: Μπορούμε να τη γλιτώσουμε χωρίς κούρεμα;

Σας κούρασαν οι άκρες των μαλλιών σας που όλο γεμίζουν ψαλίδα, χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε το γιατί; Όλους μας! Μην πάτε, όμως, ακόμη στο κομμωτήριο. Υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσετε, χωρίς να κουρευτείτε.

Χτενιστείτε σωστά
Οι περισσότεροι μετά το ντους, στεγνώνετε τα μαλλιά με μια πετσέτα κι έπειτα τα βουρτσίζετε βρεγμένα, σωστά; Παρ’ όλο που φαινομενικά αυτή η ακολουθία μοιάζει σωστή, δυστυχώς οδηγεί σε μεγαλύτερο σπάσιμο της τρίχας και ψαλίδα. Η πλειοψηφία των σπασιμάτων συμβαίνει όταν βουρτσίζουμε τα μαλλιά ενώ είναι βρεγμένα, καθώς τότε είναι πιο αδύναμα και σπάνε πιο εύκολα -ακόμη και το πρόχειρο στέγνωμα με πετσέτα των βρεγμένων μαλλιών είναι γνωστό ότι προκαλεί ζημιά. Τι να κάνετε: Πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι, βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει απαλά με την πετσέτα και βουρτίστε τυχόν μπερδέματα με μια μεγάλη οδοντωτή χτένα κι όχι την κλασική βούρτσα. Δοκιμάστε, επίσης, έναν ορό leave-in ή μια θεραπεία leave-in για μακροπρόθεσμη αποκατάσταση.

Βαθιά ενυδάτωση μαλλιών τον χειμώνα: 5+1 συμβουλές από τις ειδικούς

 Ξεβγάλετε με κρύο νερό
Όταν λουζόμαστε, τείνουμε να είμαστε σκληροί με τα μαλλιά μας σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν πραγματικά. Πρέπει, ωστόσο, να εστιάζετε μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, με απαλό μασάζ για να επανενεργοποιήσετε τους θύλακες. Αυτό βοηθά στη βελτίωση του πάχους της τρίχας, δημιουργώντας άμυνα κατά της ψαλίδας και του σπασίματος. Τι να κάνετε: Χρησιμοποιήστε μόνο το μαλακό μέρος των δαχτύλων σας και ποτέ τα νύχια σας και για το τελικό ξέβγαλμα, δοκιμάστε λίγο κρύο νερό που θα διατηρήσει τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικό conditioner
Ακριβώς όπως το δέρμα σας χρειάζεται ενυδάτωση, το ίδιο ισχύει και τα μαλλιά σας. Τα κανονικά σαμπουάν και conditioner είναι ιδανικά για να κάνουν τα μαλλιά λεία και να αποτρέψουν τις χειρότερες φθορές της ψαλίδας, αλλά, όταν πρόκειται για την πρόληψη του σπασίματος, χρειάζεστε κάτι πιο θρεπτικό. Τι να κάνετε: Η χρήση ενός καλού conditioner θα διατηρήσει τα μαλλιά λεία και λαμπερά. Συστατικά όπως η γλυκερίνη είναι ιδιαίτερα καλά στην ενυδάτωση των μαλλιών και βρίσκονται σε μια σειρά προϊόντων.

Πείτε «όχι» στο σίδερο και το πιστολάκι
Έχετε σίγουρα διαπιστώσει πόσο κακό κάνει η υψηλή θερμοκρασία από το πιστολάκι και τα σίδερα στα μαλλιά σας, γι' αυτό προσπαθήστε να τα χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο. Οτιδήποτε υπερβαίνει τους 160 με 180 βαθμούς θα βλάψει τα μαλλιά και αυτό οδηγεί σε σπάσιμο, ξεθώριασμα του χρώματος και θαμπάδα. Τι να κάνετε: ​Προσπαθήστε να μην στεγνώνετε τα μαλλιά με το πιστολάκι πολύ συχνά και όταν το κάνετε, χρησιμοποιήστε χαμηλή θερμοκρασία και μην κρατάτε το πιστολάκι πολύ κοντά. Αν είναι εφικτό, κάντε ένα διάλειμμα από τα σίδερα για μπούκλες και τα ισιωτικά κάθε τόσο και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι ή σίδερο, θωρακίστε πρώτα τα μαλλιά σας με ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.

Εφαρμόστε λαδάκι μαλλιών
Τα λαδάκια μαλλιών είναι ιδανικά για τα πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, αφού διεισδύουν στις τρίχες και τις θρέφουν από μέσα προς τα έξω. Τι να κάνετε: ​Δοκιμάστε κάποιο με έλαιο Argan και βιταμίνες, σε μια ελαφριά, μη λιπαρή φόρμουλα.

Αφήστε τα μαλλιά ελεύθερα και φυσικά
Αυτό σημαίνει αφενός να μην τα πιάνετε συνεχώς (ή έστω προτιμήστε scrunchies σε ένα χαλαρό πιάσιμο), καθώς τα λαστιχάκια προκαλούν σπάσιμο κι αφετέρου να δοκιμάσετε να απέχετε από τις… βαφές. Η χημική επεξεργασία που γίνεται πολύ συχνά προκαλεί την αποδυνάμωση των μαλλιών και την καταστροφή του εξωτερικού προστατευτικού στρώματος, της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την ψαλίδα και το σπάσιμο. Τι να κάνετε: ​Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσετε το φυσικό σας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ