Σε ποιο αεροδρόμιο οι ταξιδιώτες μπορούν να χαϊδεύουν σκυλάκια θεραπείας

Τα πρώτα δύο ταξίδια που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα πήγαν πρίμα. Το ταξίδι της επιστροφής, όμως, καθώς και η διαδικασία που οδήγησε σε αυτό, ήταν εφιαλτικά. Το δωδεκάωρο ταξίδι μου ξεκινούσε νύχτα, με αποτέλεσμα να μπω εξ’ αρχής σε αυτό απόλυτα εξαντλημένη. Η αναμονή στο αεροδρόμιο μου φάνηκε ατελείωτη – δεν είχα την ενέργεια να διαβάσω ή να χαζέψω βιντεάκια στο κινητό, και δεν μπορούσα να κλείσω τα μάτια μου για λίγο καθώς φοβόμουν μη μου κλέψει κανείς τις αποσκευές.

Στη συνέχεια, πέρασα 8 ώρες στριμωγμένη με το μάτι γαρίδα στο παράθυρο ενός κατασκότεινου αεροπλάνου, χωρίς καθόλου χώρο για τα πόδια («Θα πάθεις θρόμβωση αν δεν σηκώνεσαι κάθε τόσο!» Πού να σηκωθώ καλέ, εδώ κοντεύουμε να μείνουμε στον τόπο από τις αναταράξεις!). Η ανταπόκριση στο επόμενο αεροδρόμιο ήταν, μάλιστα, ακόμα χειρότερη, καθώς υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στον έλεγχο ασφαλείας με αποτέλεσμα να φτάσω τελευταία, λαχανιασμένη, και γεμάτη άγχος στην πύλη επιβίβασης.

Όλα αυτά δεν τα λέω απλά για να γκρινιάξω (εντάξει, ίσως λίγο και για να γκρινιάξω) αλλά για να αναρωτηθώ δημόσια το εξής: γιατί βρε Λονδίνο και Βοστώνη μου δεν μου είχατε κανένα κουτάβι να ξεχάσω όλα μου τα προβλήματα; Πόσο καλύτερη θα ήταν η παραμονή μου στους απόλυτα στρεσογόνους μεταβατικούς χώρους των αεροδρομίων αν μπορούσα να χαϊδεύω χνουδωτές κοιλίτσες;

Όπως ανακοίνωσε το Πρακτορείο Reuters, το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να κάνουν παρέα με σκυλάκια θεραπείας όσο περιμένουν να επιβιβαστούν στην πτήση τους. Ο στόχος του προγράμματος που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα είναι η μείωση του άγχους των επιβατών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Η Anastasia Podmazova, ταξιδιώτισσα που βρέθηκε στο αεροδρόμιο γονατισμένη, να χαϊδεύει ένα σκυλάκι θεραπείας, είπε τα καλύτερα λόγια για την υπηρεσία αυτή: «Με χαλαρώνει. Αγαπώ τα ζώα. Είναι πολύ καλό.»

Λαμβάνοντας θετική ανατροφοδότηση από τους επιβάτες, η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε να διευρύνει το πρόγραμμα, προσφέροντας 10 αντί για 5 σκυλάκια θεραπείας, όπως δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος εμπειρίας καταναλωτή, Abdulkadir Demirtas.

Όπως είπε: «Το να ταξιδεύεις μπορεί να γίνει στρεσογόνο… Σύμφωνα με έρευνες, η αλληλεπίδραση μεταξύ ζώων και ανθρώπων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους.»

Ο ειδικός στη συμπεριφορά των σκύλων και εκπαιδευτής Murat Cengiz Koca, ο οποίος συνοδεύει τα σκυλάκια στο αεροδρόμιο, είπε ότι τα ζώα είναι εκπαιδευμένα ώστε να μην αντιδρούν σε ήχους ή ανθρώπους. «Τα ζώα που έχουμε επιλέξει εδώ έχουν περάσει από μια μονοετή διαδικασία και εκπαίδευση. Βρίσκονται εδώ σήμερα γιατί αντεπεξήλθαν με επιτυχία.»

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: σκυλάκια θεραπείας σε όλα τα αεροδρόμια, χθες!

https://www.topetmou.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ