Το απολαυστικό ρόφημα που προλαμβάνει τον καρκίνο, ενισχύει το ανοσοποιητικό ομορφαίνει το δέρμα και βοηθάει στο αδυνάτισμα

Αν βαριέστε το νερό ή δεν σας αρέσει τα αναψυκτικά, αυτό το ρόφημα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να ενυδατωθείτε και να ωφελήσετε την υγεία σας.

Περιέχει βιταμίνη C, πίνεται αρκετά ευχάριστα και είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Δείτε ποιο είναι αυτό το ρόφημα και πως μπορεί πιθανώς να μας ωφελήσει σύμφωνα με τα δεδομένα των ερευνών.

Τα οφέλη

Βοηθάει την πρόσληψη νερού
Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου
Θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματος
Μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους
Θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού

1. Βοηθάει την πρόσληψη νερού

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τα άτομα που δεν πίνουν αρκετό νερό θα μπορούσαν να προσθέσουν λίγο λάιμ στο νερό τους για να βελτιώσουν τη γεύση του, κάτι που μπορεί να τους ενθαρρύνει να πίνουν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου

Αρκετές μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ εσπεριδοειδών, όπως το λάιμ, και μειωμένο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου. Μια μετα-ανάλυση μελετών του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Medicine έδειξε πιθανή σχέση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης εσπεριδοειδών και του μειωμένου κινδύνου καρκίνου του οισοφάγου.

Οι ερευνητές έχουν, επίσης, δείξει ότι τα άτομα που προσλαμβάνουν περισσότερα εσπεριδοειδή, σε σύγκριση με αυτά που προσλαμβάνουν λιγότερα, παρουσίασαν μείωση κατά 9% στον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με την επίδραση της πρόσληψης εσπεριδοειδών σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου προτού μπορέσουν να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα.

3. Θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματος

Τα λάιμ είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρειάζεται το σώμα για να παράγει κολλαγόνο, το οποίο αποτελεί μια ένωση που εμπλέκεται στην ενίσχυση της συνολικής υγείας του δέρματος.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology,  η κατανάλωση υψηλότερων ποσοτήτων νερού (περισσότερα από 13 φλιτζάνια την ημέρα) μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην ενυδάτωση και την εμφάνιση του δέρματος.

Επ[ομένως, όχι μόνο η προσθήκη λάιμ στο νερό διευκολύνει την κατανάλωση, αλλά ο συνδυασμός νερού και χυμού λάιμ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας του δέρματος. Παρόλο που οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου κατανοούν συνήθως τα οφέλη για την υγεία του λάιμ και του νερού, προς το παρόν δεν έχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.

4. Μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους

Αρκετές μελέτες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ του πόσιμου νερού και της απώλειας βάρους. Αν και υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη σύνδεση, οι επιστήμονες δεν είναι ξεκάθαροι γιατί υπάρχει αυτή η σχέση και υποστηρίζουν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνα.

Μια ανασκόπηση ερευνών από το 2019 για το πόσιμο νερό και την απώλεια βάρους επιβεβαιώνει ότι τα τρέχοντα στοιχεία σχετικά με το νερό και την απώλεια βάρους είναι χαμηλής έως μέτριας ποιότητας.

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα λάιμ, μπορεί να έχουν βιοδραστικές ενώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους, αλλά οι γιατροί υποστηρίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα λάιμ συνδυαστικά με το νερό στην ενίσχυση της απώλειας βάρους.

5. Θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού

Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C για να υποστηρίξει την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, ο οργανισμός ενός ατόμου δεν μπορεί να παράγει τη βιταμίνη C από μόνος του, επομένως πρέπει να τη λαμβάνει από τροφές ή άλλες πηγές.

Ένα λάιμ περιέχει 19,5 mg βιταμίνης C. Όταν ένα άτομο το καταναλώνει τακτικά, το νερό με το λάιμ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής των κρυολογημάτων και της γρίπης, αν και υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία που το υποστηρίζουν αυτό.

https://www.oloygeia.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ