Ποια είναι η ιδανική ηλικία για λίφτινγκ προσώπου; 3 απαντήσεις από ειδικούς

Έχετε αρχίσει να εμφανίζεστε έντονες ρυτίδες και σακούλες στο πρόσωπο και σκέφτεστε ότι ίσως ήρθε η στιγμή να αποδεχτείτε ότι πρέπει να κάνετε λίφτινγκ προσώπου για να φαίνεστε νεότεροι;

Ποια είναι η τέλεια ηλικία για να κάνετε αυτές τις υπέρτατες διαδικασίες σύσφιξης του δέρματος; Όλο και περισσότεροι ασθενείς (σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες) υποβάλλονται στη διαδικασία στα 40, ακόμη και στα 30 τους. Ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;

Οι ασθενείς 40 έως 54 ετών αντιπροσώπευαν το 19% των επεμβάσεων, που είναι ένα μεγάλο άλμα από τους 30-39 ετών που βρίσκονται στο 2%, αλλά αρκετά συνεπές με τα δεδομένα των τελευταίων τριών ετών. Υπήρξε άλμα 8% στις διαδικασίες λίφτινγκ συνολικά από την περίοδο πριν την πανδημία έως το 2022. Οι ειδικοί, λοιπόν, δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα.

1. Οι ασθενείς με λίφτινγκ φαίνονται πραγματικά νεότεροι

Ο Jason Diamond, πλαστικός χειρουργός προσώπου και πιστοποιημένος ωτορινολαρυγγολόγος στο Μπέβερλι Χιλς, λέει ότι τα 40 φαίνεται να είναι ο «μαγικός αριθμός» για το «Diamond Mini Lift», το οποίο απευθύνεται το χαμηλότερο σημείο στα μάγουλα και στο λαιμό.

«Ο λόγος που κάνω σε κάποιον λίφτινγκ στα 40, όταν το χρειάζεται, είναι επειδή κάνει τη δουλειά που κάνουμε αργότερα λιγότερο αισθητή. Έχουμε μια νέα, πιο νεανική γραμμή βάσης από την οποία εργαζόμαστε», εξηγεί ο Δρ. Diamond. Η τεχνική του αντιμετωπίζει τα μάγουλα και τον λαιμό τραβώντας το δέρμα προς τα πίσω στο αυτί, αλλά δεν ανασηκώνει τις ρινοχειλικές πτυχές, για αυτό, οι ασθενείς θα χρειάζονταν ένα παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου.

Ο Δρ. Diamond σημειώνει ότι, μεταξύ των ασθενών του, το Mini Lift έχει γίνει δημοφιλές στην ηλικία των 40 και τείνει να είναι κατάλληλο μέχρι την ηλικία των 50 περίπου.

2. Δεν υπάρχει «τέλεια ηλικία» για λίφτινγκ

Αρκετοί από τους χειρουργούς που μίλησαν στο Allure είπαν ότι αν ανασηκώνετε τη γνάθο σας προς τα πάνω και προς τα πίσω με τα χέρια σας όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη ή παρατηρήσετε σε φωτογραφίες ότι δεν έχετε την τεντωμένη γνάθο που είχατε, θα μπορούσατε να είστε υποψήφιοι για facelift.

Όλοι όμως γερνάμε διαφορετικά. Υπάρχουν άτομα που περνούν νωρίς την εμμηνόπαυση, που έχουν ιστορικό καπνίσματος ή έχουν μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο που μπορεί να τους κάνει υποψήφιους για λίφτινγκ σε μικρότερη ηλικία. «Όλα αυτά αλλάζουν την υφή και την ποιότητα του δέρματος», λέει η Δρ. Melissa Doft, πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, ως κοινωνία είμαστε πιο ενημερωμένοι για τη φροντίδα του δέρματος, κάτι που επηρεάζει την εμφάνισή μας – και τι περιμένουμε από τον εαυτό μας και τους άλλους. «Κάνοντας ένα σχήμα ρετινόλης κάθε βράδυ, θα αλλάξει τον τρόπο που γερνά το πρόσωπο. Βλέπουμε λοιπόν αυτού του είδους τη σχετική επιβράδυνση στη γήρανση», λέει ο Julius Few, πλαστικός χειρουργός στο Σικάγο.

3. Υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να κάνετε λίφτινγκ νεότεροι

Λέγοντας νεότεροι, οι ειδικοί εννοούν άτομα κάτω των 50, όχι κάτω των 30. Και σπανιότερα, ακόμη και κάτω των 40. Αλλά το θέμα είναι ότι το να μην περιμένετε πολύ μπορεί να σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Στο ιατρείο της, η Catherine Chang, πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός προσώπου στο Μπέβερλι Χιλς, παρατήρησε ότι οι νεότεροι ασθενείς με λίφτινγκ προσώπου μπορεί να περάσουν 8 έως 10 χρόνια χωρίς να κάνουν δεύτερο, ενώ οι ασθενείς που κάνουν λίφτινγκ όταν είναι 50 ετών και άνω, μπορεί να επιστρέψουν για μια ανανέωση σε πέντε ή έξι χρόνια.

«Χάνετε περίπου 1% του κολλαγόνου σας κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 25 ετών, επομένως η ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί τα αποτελέσματα του λίφτινγκ μειώνεται όσο μεγαλώνετε», λέει.

Η Sarmela Sunder, πλαστικός χειρουργός προσώπου και πιστοποιημένη ωτορινολαρυγγολόγος στο Beverly Hills, συμφωνεί. «Αν κάποιος είναι στα 60 ή στα 70 του έρχεται σε μένα για λίφτινγκ, τον ενημερώνω ότι σε πέντε χρόνια πιθανότατα θα πρέπει να το κάνει ξανά», λέει και συμπληρώνει:

«Αν θέλετε να φαίνεστε φυσικοί, δεν μπορούμε να τραβήξουμε πολύ σφιχτά κάποιον στα 60 και στα 70 του γιατί θα φανεί γελοίο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι να δείχνουν ανανεωμένοι».

https://www.oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ