Τσάβι για τη ρεβάνς με τη Νάπολι: «Το πιο σημαντικό ματς της σεζόν»

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στην Νάπολι για τους «16» του Champions League (12/3,22:00), με τους Μπλαουγκράνα να ψάχνουν την νίκη κόντρα στους Παρτενοπέι, προκειμένου να προκριθούν στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο Τσάβι στην συνέντευξη Τύπου, πριν την αναμέτρηση με τον σύλλογο του Ιταλικού Νότου, τόνισε ότι η πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 4 χρόνια αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στην υποστήριξη του κόσμου που θα βρεθεί αύριο στο γήπεδο.

Το πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

«Εάν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν; Ναι, έτσι είναι. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε ενθουσιασμό. Είναι εδώ και τέσσερα χρόνια που δεν παίζουμε στα προημιτελικά, θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις με έναν αντίπαλο, που μολονότι δεν είναι στην καλύτερη στιγμή του, έχει την ίδια βάση με την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι.

Έχουμε ανάγκη από ένα γεμάτο στάδιο. Δεν υπάρχουν φαβορί, έχουμε 50% πιθανότητες πρόκρισης αλλά οι οπαδοί μπορούν να μας δώσουν μία χείρα βοηθείας. Το «Μοντζουίκ» μοιάζει με τον «Καμπ Νόου», πρέπει να είναι γεμάτο και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη μας.

Οι οπαδοί θα πρέπει να κάνουν θόρυβο και να μετατρέψουν το «Μοντζουίκ» σε χύτρα ταχύτητος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσάβι, και πρόσθεσε αναφορικά με την Νάπολι:

«Η Νάπολι έχει βελτιωθεί με το νέο προπονητή. Περιμένω να βρω μία θαραλέα ομάδα, που παίζει από πίσω και πιέζει ψηλά. Έχει μεγάλη ατομική ποιότητα, κυρίως όσον αφορά στους τρεις επιθετικούς της. Θα είναι ένα μεγάλο ματς απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα.

Ο Λομπότκα; Μου αρέσει, ξέρει να δημιουργεί και δεν χάνει ποτέ τη μπάλα. Θα ήθελα να τον δω σε έναν σύλλογο όπως η Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει όμως να σκεφτούμε πρώτα εμάς τους ίδιους. Ήμασταν καλύτεροι στην έδρα της Νάπολι και πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στην Βαρκελώνη».

Ερωτηθείς δε για το δικό του μέλλον, με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν, είπε:

«Την Τρίτη δεν θα είμαι εγώ σημαντικός. Θα χρειαστεί ενότητα και θα πω στους παίκτες να μην έχουν φόβο. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από τέσσερα χρόνια. Έχει οριστεί το φινάλε της συνεργασίας μου με την ομάδα, όμως ο σύλλογος είναι που έχει σημασία και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ