Κυτταρίτιδα: Οι 4 καλύτερες συμβουλές των δερματολόγων για να απαλλαγείτε

Αν και μπορεί να μην σας αρέσει η εμφάνισή της, η κυτταρίτιδα είναι απολύτως φυσιολογική. Οι δερματολόγοι λένε ότι το 80 με 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα και δεν είναι κάτι που υποχωρεί εύκολα.

Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να υποβληθούν σε θεραπείες όπως η ραδιοσυχνότητα Biolite ή ακόμα και το Botox, αλλά υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες για να μειώσουν την εμφάνισή της. Η κυτταρίτιδα είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στις γυναίκες και είναι συχνή σε ορισμένες περιοχές του σώματος, όπως τα χέρια, οι μηροί και οι γλουτοί.

Μιλώντας στο Today, η δερματολόγος Δρ. Papri Sarkar είπε ότι το λίπος στο ανθρώπινο σώμα συγκρατείται στη θέση του από ινώδεις ταινίες. Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται όταν αυτές οι ταινίες διασπώνται, σχηματίζοντας ένα λακκάκι στο δέρμα.

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείτε εντελώς από αυτά τα δυσάρεστα λακκάκια, αλλά υπάρχουν τρόποι να μειώσετε την εμφάνισή τους. Ακολουθούν τρόποι που συνιστώνται από τους γιατρούς για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

4 τρόποι για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή
Χρησιμοποιήστε ρετινόλη
Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα με καφεΐνη
Μαύρισμα

1. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Ένας από τους πιο επιτυχημένους τρόπους για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα είναι να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να γίνει με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση. Με λιγότερο λίπος και περισσότερους μύες, είναι λιγότερο πιθανό να έχετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

Advertisement

2. Χρησιμοποιήστε ρετινόλη

Ενώ έχει αποδειχθεί ότι τα ρετινοειδή λειαίνουν το δέρμα και αυξάνουν το κολλαγόνο, η χρήση τους αφορά αποκλειστικά τους ειδικούς. Η Δρ. Sakar είπε ότι οι τοπικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζονται τουλάχιστον μερικούς μήνες για να δράσουν.

3. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα με καφεΐνη

Η καφεΐνη μας δίνει ώθηση και ενέργεια το πρωί, αλλά είναι επίσης ένα χρήσιμο συστατικό στις λοσιόν. Τα προϊόντα με καφεΐνη μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματός σας, βελτιώνοντας προσωρινά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να αυξήσει τη ροή του αίματος και να αφυδατώσει τα κύτταρα, βοηθώντας με την ανομοιομορφία του δέρματος, είπε η Δρ. Sakar.

4. Μαύρισμα

Η ειδικός είπε ότι ένας από τους λόγους που παρατηρούμε την κυτταρίτιδα είναι λόγω του φωτός που αντανακλάται στην περιοχή. Επομένως, εάν η περιοχή είναι πιο σκούρα, είναι λιγότερο πιθανό να τη δείτε. Το μαύρισμα από τον ήλιο με σπρέι μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτά τα λακκάκια λιγότερο αισθητά, ενώ θα έχετε μια ηλιόλουστη λάμψη.

https://www.oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ