Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, λέει ο Ζελένσκι

Ανάρτηση στο «Χ» έκανε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία ανέβασε ένα βίντεο από την επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Οδησσό με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη.

Όπως έγραψε στο μήνυμα που συνόδευε το βίντεο, ο ναός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση: «Η συντριπτική πλειονότητα των ρωσικών στόχων είναι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε κάθε μία από αυτές».

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδίως στην Οδησσό» κατέληξε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ επισκεφθήκαμε τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Οδησσό, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση.

Η συντριπτική πλειονότητα των ρωσικών στόχων είναι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε κάθε μία από αυτές.

Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδίως στην Οδησσό.

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης