Ο Θέμης Μπάκας σε Reuters και Euronews

Στον πρόεδρο της E-Real Estates και πολιτευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θέμη Μπάκα στρέφονται έγκυρα, διεθνή, μέσα ενημέρωσης, ζητώντας την εξειδικευμένη τοποθέτησή του για τη στεγαστική κρίση από την οποία δοκιμάζονται χιλιάδες Έλληνες. Και το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι οι εκτιμήσεις του επιβεβαιώνονται από την αδήριτη πραγματικότητα.  

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον Οκτώβριο του 2022, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Θέμης Μπάκας είχε τονίσει: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα δούμε πολλούς να επιστρέφουν στα παιδικά τους δωμάτια», λέει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος της E-Real Estate. Μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και μια πανδημία δύο ετών, είναι δύσκολο για έναν νέο άνθρωπο να έχει εξοικονομήσει 45.000-60.000 ευρώ για προκαταβολή σε ένα διαμέρισμα 150.000 ευρώ».

Και πρόσφατα, σε δηλώσεις του στο Euronews, ο Θέμης Μπάκας επεσήμανε: «Οι αυξήσεις στις τιμές πώλησης έχουν φτάσει στο σημείο που οι μόνιμοι κάτοικοι με τις τρέχουσες οικονομικές τους συνθήκες δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, από το 2017 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2023, καταγράφηκε αύξηση 71% στις τιμές πώλησης νεόδμητων κατοικιών στην Αττική, παρασύροντας ταυτόχρονα τις τιμές πώλησης παλαιών ακινήτων».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα Golden Visa, ο ίδιος τόνισε: «Θα ήθελα να δω το πρόγραμμα να χρησιμοποιείται ως «εργαλείο ανάπτυξης στις περιοχές της Ελλάδας που χρειάζονται επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα Golden Visa δεν είναι κακό πρόγραμμα, απλώς δεν το λειτουργούμε σωστά».

Ο Θέμης Μπάκας είναι οικονομικός αναλυτής στεγαστικής πολιτικής και είναι επιφορτισμένος με τον τομέα της στεγαστικής πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, απευθυνόμενος απευθείας στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.  

   

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ