Τα συστατικά που θα σας χαρίσουν τη λαμπερή επιδερμίδα που πάντα επιθυμούσατε

Κάθε δέρμα είναι μοναδικό, με διαφορετικές ανάγκες, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε συστατικά που ταιριάζουν στον τύπο σας.

Ποιο είναι το τρίπτυχο… ή μάλλον τετράπτυχο για μία διαχρονικά όμορφη, νεανική επιδερμίδα; Πίνετε νερό, τρώτε υγιεινά, γυμναστείτε. Και φυσικά, χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα συστατικά λάμψης. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά. Προσοχή: Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε έναν αξιόπιστο δερματολόγο ο οποίος θα σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες.

Τα σημαντικότερα συστατικά λάμψης για τη λιπαρή / κανονική / ξηρή επιδερμίδα

Κοχικό οξύ. Αυτό το συστατικό έχει απολεπιστική δράση και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των κηλίδων. Χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου σας, γιατί πιθανόν να σας προκαλέσει ελαφρύ ερεθισμό αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.
Άλφα Υδροξυοξέα (AHA). Έχουν απολεπιστική δράση, αντιμετωπίζουν τη θαμπή όψη και διώχνουν τα νεκρά κύτταρα.
Υδροκινόνη. Βοηθά στην αντιμετώπιση των ουλών από την ακμή, τις πανάδες, τις ατέλειες και το μέλασμα. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή ή πολύ ευαίσθητη, συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό.
Τρετινοΐνη. Αντιμετωπίζει το δέρμα που έχει καταστραφεί από τον ήλιο, την ακμή και τις γραμμές έκφρασης. Είναι ισχυρότερη από τη ρετινόλη, βελτιώνοντας την εμφάνιση και την υφή του δέρματος.

Τα ιδανικά συστατικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Αζελαϊκό Οξύ. Είναι ένα αντιβακτηριακό αντιοξειδωτικό συστατικό που βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής, καθώς μειώνει τον ερεθισμό, ξεμπλοκάρει τους πόρους και κάνει ομοιόμορφο τον τόνο της επιδερμίδας.
Εκχύλισμα γλυκόριζας. Φωτίζει το δέρμα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Μανδελικό Οξύ. Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και απολεπίζει, βοηθώντας στη βελτίωση της όψης του δέρματος, των δυσχρωμιών.
Κυστεαμίνη. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει και στα κύτταρα του σώματος και βοηθά στη μείωση των κηλίδων.

Συστατικά λάμψης για κάθε επιδερμίδα

Νιασιναμίδη. Είναι ένα συστατικό ανάπλασης καθώς μειώνει την εμφάνιση κηλίδων, ενώ παράλληλα βοηθάει στη μάχη ενάντια στα σπυράκια.
Βιταμίνη C. Ενυδατώνει, μειώνει τις κοκκινίλες, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, προστατεύει από ηλιακές βλάβες, επουλώνει πληγές και είναι εξαιρετική για την ελαχιστοποίηση των κηλίδων.

Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, από το να κάνετε το δέρμα σας πιο λαμπερό έως τη μείωση των κηλίδων ή των σημαδιών από ακμή, αυτό που οι ειδικοί προτείνουν περισσότερο είναι υπομονή και επιμονή. Η βελτίωση μπορεί να έρθει μετά από 6, 8 ή 12 εβδομάδες, ανάλογα με τον κάθε οργανισμό. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε το αντηλιακό. Αυτό είναι ο Νο1 καθημερινός σας σύμμαχος για την προστασία σας. Και ακόμα πιο σημαντικός αν χρησιμοποιείτε τα παραπάνω συστατικά.

https://www.instyle.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ