Φρύδια: Ποιο σχήμα σας ταιριάζει;

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να βρείτε το ιδανικό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σχήμα των φρυδιών μας επηρεάζει την εικόνα του προσώπου μας συνολικά και ότι τα φρύδια είναι μια ζώνη του προσώπου που δε «σηκώνει» πολλούς πειραματισμούς.

Για αυτό οι experts προτείνουν να αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές και να προτιμήσετε να «δουλέψετε» πάνω στο φυσικό τους σχήμα, ώστε να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Συγκεντρώσαμε εδώ τα σχήματα προσώπου και ποιο στιλ φρυδιών ταιριάζει περισσότερο στο καθένα.

Για τετράγωνο πρόσωπο

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να επιλέξετε ένα σχήμα φρυδιού που είναι αντίθετο από το σχήμα του προσώπου σας  -για παράδειγμα, τα τετράγωνα σχήματα προσώπου φαίνονται καλύτερα με απαλά, σχεδόν ακαθόριστα τόξα φρυδιών.

Για στρογγυλό πρόσωπο

Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, στο οποίο το μήκος και το πλάτος είναι περίπου το ίδιο μέγεθος, επιλέξτε ένα ψηλό τόξο, που θα σχηματίζεται στο κέντρο του κάθε φρυδιού, για να προσθέσετε δομή και μήκος. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως έχετε πιο στενόμακρο πρόσωπο.

Για οβάλ πρόσωπο

Τα οβάλ σχήματα προσώπου θα πρέπει να επιλέγουν επίπεδα φρύδια με ένα ελαφρύ τόξο, καθώς το πρόσωπο είναι πιθανότατα ήδη συμμετρικό.

Για ορθογώνιο & μακρύ πρόσωπο

Όσες γυναίκες έχουν ορθογώνια και μακριά πρόσωπα, θα πρέπει να επιλέξουν πιο ίσια φρύδια για να προσθέσουν πλάτος. Σε αυτήν την περίπτωση, οι brow experts προτείνουν να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα πιο απαλό, γεμάτο, ελαφρώς κυρτό φρύδι για να μαλακώσετε τη γραμμή της γνάθου, που συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο έντονη.

Για τριγωνικό πρόσωπο

Εάν έχετε πιο φαρδύ πηγούνι από το μέτωπό σας με πιο τριγωνικό σχήμα προσώπου, σκεφτείτε να δοκιμάσετε τα χαμηλά, κυρτά φρύδια με πολύ όγκο και γεμάτα χωρίς κενά. Φροντίστε να κρατάτε τις άκρες στραμμένες προς τα πάνω, καθώς η καθοδική κλίση θα επιμηκύνει το πρόσωπο και θα κάνει τα χαρακτηριστικά σας να φαίνονται πιο σκληρά. Ο σκοπός είναι να «ανοίξετε» το πρόσωπο στο πάνω μέρος του, για να δείχνει πιο συμμετρικό με το κάτω μέρος.

Για πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

Όσες γυναίκες έχουν μέτωπο πιο φαρδύ από τη γραμμή του πηγουνιού και πιο μυτερό πηγούνι, καλό είναι να δοκιμάσουν παχιά και ίσια φρύδια με ένα απαλό, στρογγυλεμένο τόξο στο κέντρο του κάθε φρυδιού.

Για πρόσωπο με σχήμα ρόμβου

Οι στρογγυλεμένες καμάρες είναι επίσης ιδανικές για πρόσωπα με σχήμα ρόμβου, στα οποία τα ζυγωματικά είναι φαρδιά με μικρό μέτωπο και μυτερό πηγούνι. Σε γενικές γραμμές, τα πρόσωπα με σχήμα ρόμβου καλό είναι να διατηρούν τα φρύδια τους φυσικά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ