Νιασιναμίδη: Γιατί πρέπει να την εντάξετε στην περιποίησή σας

Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ομορφιάς που εμπλουτίζει όλο και περισσότερες καλλυντικές συνθέσεις. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

Η νιασιναμίδη είναι ένας καλλυντικός παράγοντας που έχουμε εντάξει πλέον στην καθημερινή μας περιποίηση, και αυτό γιατί έχει αποδείξει την πολύτιμη αξία και δράση που έχει στην επιδερμίδα. Τι είναι, πώς ακριβώς δρα και σε ποιους απευθύνεται; Η νιασιναμίδη δεν είναι τίποτε άλλο από μία μορφή βιταμίνης. Για την ακρίβεια είναι η ενεργή υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3 και – το καλύτερο; – ταιριάζει σε κάθε ηλικία.

Τα οφέλη της νιασιναμίδης
-Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης

Αν έχουμε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, κηλίδες και άτονη όψη επιδερμίδας, η νιασιναμίδη είναι ένας καλός σύμμαχος στη φαρέτρα της φροντίδας μας για να τα μειώσουμε. Χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η νιασιναμίδη προστατεύει το φυσικό κολλαγόνο και ταυτόχρονα προάγει τη σύνθεση φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Επιπλέον δρα κατά της οξείδωσης, μιας διαδικασίας που συντελείται από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι γερνούν πρόωρα την επιδερμίδα.

-Καταπραϋνει

Οσο πιο ισχυρός είναι ο επιδερμικός φραγμός τόσο πιο καλά ενυδατωμένο παραμένει το δέρμα. Κι επιπλέον τόσο καλύτερα αμύνεται ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Η νιασιναμίδη λοιπόν βελτιώνει και δυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό. Με άλλα λόγια, αν νιώθετε ότι η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ευαισθησίες λόγω του κρύου ή της ξηρής ατμόσφαιρας, ένα κοκτέιλ με νιασιναμίδη, υαλουρονικό και ceramides θα κάνει θαύματα. Επίσης, οι κλινικές έρευνες δείχνουν ότι επιταχύνει την επούλωση των πληγών και αντιμετωπίζει την αφυδάτωση.

-Βοηθά στη μείωση της ακμής

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της νιασιναμίδης συμβάλλουν στη μείωση της ακμής. Για την ακρίβεια, καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή ελέγχοντας τις συνέπειες της υπερπαραγωγής σμήγματος.

Εμπλουτίστε λοιπόν την καθημερινή σας περιποίηση επιλέγοντας έναν ορό, μάσκα προσώπου ή κρέμα ενυδάτωσης με νιασιναμίδη. Εφαρμόζετε τη σύνθεση σύμφωνα με τις οδηγίες, σε πρόσωπο και λαιμό και σύντομα θα διαπιστώσετε τα εκπληκτικά οφέλη της.

https://www.instyle.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ