Ένας νεκρός και τρεις σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμούς μετά την παρέλαση για το Super Bowl στο Κάνσας

Τον τρόμο έσπειραν δύο ένοπλοι δράστες κατά την διάρκεια παρέλασης φιλάθλων που γιόρταζαν την κατάκτηση του Super Bowl στο Κάνσας από τους Τσιφς καθώς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ως τώρα άνοιξαν πυρ στο πλήθος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας φίλαθλος και να τραυματιστούν 15 άτομα μέχρι στιγμής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν δυτικά του σταθμού Union Station, κοντά στο γκαράζ, καθώς οι οπαδοί των Τσιφς αποχωρούσαν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Δύο ένοπλοι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία του Κάνσας Σίτι.

Στον εορτασμό της Τετάρτης αναμένονταν περίπου 1 εκατομμύριο παρελαύνοντες και 600 αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι εργάζονται για να απελευθερώσουν όλους από το εσωτερικό του Union Station.

“Πρέπει οι άνθρωποι να βγουν από την περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια και να αποφύγουν το γκαράζ, προκειμένου να διευκολυνθεί η περίθαλψη των θυμάτων των πυροβολισμών”, δήλωσε η αστυνομία. “Πολλοί από εσάς έχετε πλάνα από πολλούς αστυνομικούς που ασφαλίζουν τον σταθμό Union Station, εργάζονται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων μέσα στον σταθμό Union Station και να επισπεύσουν την περίθαλψη των τραυματιών”.

Παρόντες στο μακελειό η Κυβερνήτης του Κάνσας και ο Κυβερνήτης του Μιζούρι

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον και η σύζυγός του ήταν παρόντες όταν έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά ήταν ασφαλείς μετά το περιστατικό, ανέφερε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Χ, ευχαριστώντας τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για την αντίδρασή τους. Η κυβερνήτης του Κάνσας Λόρα Κέλι ήταν επίσης παρούσα στη συγκέντρωση όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Οι Τσιφς νίκησαν την Κυριακή τους Σαν Φρανσίσκο 49ers στην παράταση και κατέκτησαν το Super Bowl με 25-22.

Στις 17 Ιουνίου 1933, ο σταθμός Union Station ήταν ο τόπος μιας ανταλλαγής πυροβολισμών και δολοφονίας τεσσάρων αστυνομικών και ενός φυγάδα εγκληματία, σε ένα διαβόητο περιστατικό που είναι γνωστό ως Σφαγή του Κάνσας Σίτι.

Πηγές: ABC news, Reuters

Διαβάστε επίσης