Το τρικ που θα σας χαρίσει περισσότερη ενέργεια το πρωί

Ακόμη κι αν δεν έχετε κοιμηθεί καλά, ένα κρύο ντους μπορεί να κάνει θαύματα.

Ένα καυτό ντους το πρωί πριν τη δουλειά είναι για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής τους ρουτίνας και σίγουρα δίνει μια αίσθηση αναζωογόνησης. Το καυτό νερό, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και φλεγμονή στο δέρμα, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε ψαλίδα στα μαλλιά. Τι θα λέγατε να γυρίσουμε τη βρύση προς το κρύο και να δούμε το σημαντικό όφελος που θα αποκομίσουμε;

Κρύο νερό, περισσότερη ενέργεια
Ξέρουμε ότι ένα κρύο ντους το πρωί, ειδικά εν μέσω χειμώνα, μοιάζει περισσότερο με τιμωρία. Οι ειδικοί και οι έρευνες, ωστόσο, συμφωνούν ότι μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να χαρίσει πολλά οφέλη στην υγεία μας και να μας βοηθήσει να ξεκινάμε την ημέρα μας με πολύ περισσότερη ενέργεια, ακόμη και τις πιο δύσκολες και άυπνες ημέρες.
 

Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη του 2016, φαίνεται ότι έπειτα από ένα κρύο ντους παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νορεπινεφρίνης που σχετίζεται με τη διέγερση, ενώ μελέτη στο North American Journal of Medical SciencesTrusted Source σημειώνει ότι το κρύο νερό προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, τα κρύα ντους μπορεί να διεγείρουν το σώμα να ξυπνήσει και να είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση κι εσείς να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια.

Αν, ωστόσο, το κρύο ντους σας μοιάζει με... στρατιωτικά γυμνάσια στις 7 η ώρα το πρωί, μπορείτε να δοκιμάσετε σταδιακά πιο κρύο ή έστω χλιαρό νερό προς τα τελευταία δευτερόλεπτα ή απλώς να πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει παρόμοιο διεγερτικό αποτέλεσμα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ