Βλέννα Σαλιγκαριού: Ποια είναι τα οφέλη της για την επιδερμίδα και πώς θα τη χρησιμοποιήσουμε;

Μπορεί να δείχνει αποκρουστικό, αλλά η βλέννα σαλιγκαριού αποτελεί ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό ομορφιάς που προτείνουν οι ειδικοί και οι δερματολόγοι. Εξαιρετικά δημοφιλές συστατικό τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να μπει στα προϊόντα ομορφιάς και να συναγωνιστεί μέχρι και το υαλουρονικό οξύ. Η βλέννα σαλιγκαριού, επίσης γνωστή ως “snail secretion filtrate” ή SSF, είναι μια ουσία που παράγουν φυσικά τα σαλιγκάρια. Μιλάμε για ένα θαύμα της φύσης που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα οφέλη της βλέννας σαλιγκαριού

Εντατική Ενυδάτωση
Παραγωγή Κολλαγόνου
Καταπραϋντική Φροντίδα
Θρεπτική Αναγέννηση

Ενυδατώνει εντατικά

Η βλέννα σαλιγκαριού περιέχει ενυδατικούς παράγοντες που επιδιορθώνουν τον φραγμό του δέρματος, κλειδώνοντας την υγρασία μέσα και αποκλείοντας ερεθιστικούς παράγοντες από το περιβάλλον.

Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου

Επειδή το σαλιγκάρι παράγει βλέννα ως αντίδραση στο άγχος, περιέχει συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή νέων κυττάρων και κολλαγόνου, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Καταπραΰνει τους ερεθισμούς

Η αλαντοίνη, κύριο συστατικό της βλέννας, έχει θεραπευτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν ερεθισμούς, εξομαλύνουν το δέρμα και προάγουν την αναγέννηση των κυττάρων.

Παρέχει σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα

Η βλέννα περιέχει πλούσιες ποσότητες θρεπτικών συστατικών όπως αντιφλεγμονώδες ψευδάργυρο και θεραπευτικό μαγγάνιο, ενώ περιέχει και πεπτίδια για την αύξηση του κολλαγόνου και τη μείωση των ρυτίδων.

Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες παρενέργειες από τη χρήση βλέννας σαλιγκαριού. Παρόλα αυτά, όπως και με οποιοδήποτε συστατικό, κάποιες από εμάς μπορεί να εμφανίσουμε αλλεργίες. Πριν εφαρμόσετε ένα νέο προϊόν, καλό είναι να δοκιμάζετε μια μικρή ποσότητα σε ένα σημείο του δέρματος. Επίσης, για όσες κάνουν δραστικές θεραπείες, συνιστάται η συμβουλή ενός δερματολόγου πριν προσθέσουν νέο προϊόν στη ρουτίνα περιποίησής τους.

Η βλέννα σαλιγκαριού είναι μια φυσική υπενθύμιση ότι η ομορφιά μπορεί να πηγάζει από τη φύση.

https://www.instyle.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ