Η σπιτική μάσκα μαλλιών με αλόη βέρα που θα σας χαρίσει μαλλιά κομμωτηρίου

Τα μεταξένια και λαμπερά μαλλιά είναι κάτι που λατρεύουμε όλες μας. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να το επιτύχουμε με τα προϊόντα που βρίσκουμε στην αγορά. Και ούτε όλες μας μπορούμε να κάνουμε συνεχείς επισκέψεις στο κομμωτήριο. Ωστόσο, υπάρχει λύση! Τι θα λέγατε να φτιάξουμε τη δική μας υπέροχη σπιτική μάσκα μαλλιών που θα μας χαρίσει το πολυπόθητο αποτέλεσμα;

Φτιάχνοντας τη μάσκα

Άραγε πώς θα δημιουργήσετε αυτή τη μαγική μάσκα; Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.
Πρώτα-πρώτα, χρειάζεστε ένα φύλλο αλόης βέρας ή αγορασμένο ζελέ αλόης. Στη συνέχεια, επιλέγετε ένα έλαιο που σας αρέσει. Η καρύδα, το ελαιόλαδο ή το έλαιο αργκάν είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να ανακατέψετε 3-4 κουταλιές του φαγητού από το ζελέ αλόης βέρας με 6-8 κουταλιές του φαγητού του επιλεγμένου ελαίου σε θερμοκρασία δωματίου και να αφήσετε το μείγμα μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας. Αυτό ήταν!

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε δύο ομοιόμορφα τμήματα. Βάλτε τη μάσκα από το μέσο της τρίχας προς τις άκρες και την υπόλοιπη ποσότητα στο τριχωτό. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια ζεστή πετσέτα και περιμένετε 25-30 λεπτά, ώσπου η σύνθεση να δράσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά με νερό για να μην μείνει κανένα υπόλειμμα.

Τα οφέλη της μάσκας

Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις και θρεπτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην ενυδάτωση των μαλλιών και του τριχωτού, κλειδώνοντας την υγρασία. Είναι ένας σημαντικός ευεργετικός παράγοντας για την υγεία της τρίχας, για τη ζωντάνια και τη λάμψη της.

Όσον αφορά το τριχωτό, η αλόη βέρα καταπραΰνει το τριχωτό και μειώνει τους ερεθισμούς όπως αυτούς που προκαλεί η πιτυρίδα ή η ξηροδερμία. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα και μέταλλα. Έτσι, όχι μόνο τα μαλλιά σας θα είναι υπέροχα, αλλά και το τριχωτό αναζωογονημένο και υγιές. Γι’ αυτό προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

https://www.instyle.gr/