Πισπιρίγκου: Έμπαινα στην Εντατική και νόμιζα ότι έπαιζα στο Big Brother - Το «άδειασμα» στον Α. Κούγια

Τι είπε για τα μηνύματα στον Μάνο, και τις αναζητήσεις για κεταμίνη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Tempo24.News

 

Κατά γιατρών, νοσηλευτών και μαρτύρων που κατέθεσαν σε βάρος της στράφηκε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την έκτη ημέρα της απολογίας της για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη ξέσπασε κατά νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Ρίου λέγοντας: «Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνεία και τα ψέματα δε βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ! Για όνομα της Παναγίας! Κάθονταν όλες και έλεγαν για τη συμπεριφορά μου και τι έκανα! Τι νύχια είχα και τι μαλλιά!».

Η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη στιγμή που μιλούσε στο τηλέφωνο με μια φίλη της όταν διαπίστωσε ότι δεν λειτουργεί το οξύμετρο του παιδιού. «Δεν πρότεινα τη φίλη με την οποία μιλούσα στο τηλέφωνο την ώρα που διαπίστωσα ότι έπεφταν οι σφυγμοί του παιδιού γιατί δεν ήξερα ότι μπορώ να βάλω μάρτυρες. Εμένα μου είχε πει επίσης ότι δε θέλει να ανακατευτεί καθόλου και βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσα ότι έδωσε μηνύματα στον κ. Δασκαλάκη» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Με αυτά που μας λέτε είναι σαν να μην είχατε δικηγόρο!».

Η 35χρονη απάντησε πως είχε παράπονα από τους συνηγόρους που είχε πριν την αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας. «Δεν ήθελε να ανακατευτεί έλεγε η φίλη μου αλλά βγήκε με αλλοιωμένη φωνή στην κ. Νικολούλη!». 

Πρόεδρος: Γιατί αντιδράσατε όταν αναφέραμε ότι ίσως καλέσουμε την φίλη σας να καταθέσει;

Πισπιρίγκου: Δεν είχα κάποια αντίδραση θυμάμαι.

Πρόεδρος: Μάλιστα, μπορεί να παρανόησα εγώ. Γιατί δεν είπατε στη φίλη σας αφού μιλούσατε ότι την επόμενη ημέρα θα έβλεπε το παιδί παιδοψυχολόγος;

Πισπιρίγκου: Μπορεί να της το είχα πει την προηγούμενη ημέρα μιλούσανε διαρκώς στο τηλέφωνο!

Πρόεδρος: Το παιδί σας νοσηλευόταν κι εσείς μιλούσατε διαρκώς στο τηλέφωνο αντί να βλέπετε να τι κάνουν οι γιατροί;

Πισπιρίγκου: Εκεί ήμουν με το παιδί. Παρακολουθούσα τα πάντα. 

«Εξετάστε κατ’ αντιπαράσταση τους γιατρούς μαζί μου»

Απαντώντας στις καταθέσεις 3 γιατρών και νοσηλευτών που περιέγραψαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε ήρεμη και είπε ότι «κάτι γίνεται με το οξύμετρο», ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι ειδοποιεί τρέχοντας πως κάτι συμβαίνει με το παιδί, η κατηγορούμενη είπε: «Πρέπει να απαντάω συνεχώς σε αυτά που λένε οι γιατροί. Πρέπει να απαντάω για άλλους ανθρώπους. Εγώ δεν πήγα ποτέ στο γραφείο των γιατρών και ήδη από την ανάκριση είπα ότι μάλλον μπερδεύτηκαν με άλλη ημέρα. Αν θέλετε φέρτε τους κατ’ αντιπαράσταση με εμένα να απαντήσουμε σε όλα!».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει για εσάς ψύχραιμη μητέρα;

Πισπιρίγκου: Δεν κανείς ακραίες συμπεριφορές. Δε δείχνεις το συναίσθημα σου.

Πρόεδρος: Όταν είναι ακραία τα πράγματα; Όταν βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση; Πέρα από αυτό το τρέξτε γιατί δεν είπατε «το παιδί δεν αναπνέει»;

Πισπιρίγκου: Εγώ δεν είμαι γιατρός να κάνω διάγνωση. Άνοιξα την πόρτα και ήταν η νοσηλεύτρια στο μισό μέτρο. Δε μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ανάλυση στη νοσοκόμα.

«Άδειασμα» στον Αλέξη Κούγια

Για τη δωρεά οργάνων και τους σκοπούς που καταλόγιζε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη κι αν αυτό είναι και δίκη της θέση, η 35χρονη είπε: «Αυτό για τα όργανα στο εξωτερικό το είπε ο συνήγορος μου γιατί όλα πάνε στο εξωτερικό εκτός από τα μάτια. Δεν ανέφερα πράγματα στην ανακρίτρια γιατί δεν ρωτήθηκα. Έχουν γίνει τόσα λάθη στην ανάκριση και περιμέναμε πως και πως να αρχίσει η δίκη. Τώρα που είναι η σειρά μου να μιλήσω και να πω τη δίκη μου εκδοχή…τότε δεν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Τώρα πιστεύω ότι είναι μια υπόθεση».

Πρόεδρος: Συμφωνείτε με τη θέση του συνηγόρου σας ότι ο κ. Ηλιάδης έβαλε το παιδί σε πρωτόκολλο θεραπευτικής υποθερμίας για να δώσει τα όργανα της στο εξωτερικό;

Πισπιρίγκου: Όχι, δε συμφωνώ. 

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι η θεραπευτική υποθερμία έκανε κακό στη ζωή της Τζωρτζίνας;

Πισπιρίγκου: Ναι γιατί νομίζω ότι δεν είχε οίδημα στον εγκέφαλο και απέκτησε μετά. 

«Αν ευθύνεται κάπου ο κ. Ηλιάδης μπορεί να το πει. Αν δεν νιώθει ότι τα έχει κάνει όλα καλά και κοιμάται ήσυχος…. Αν έχει γίνει κάτι εσφαλμένο ιατρικά το ξέρει μόνο εκείνος» ανέφερε. 

Το ξέσπασμα 

Σε άλλο σημείο της απολογίας της η 35χρονο ξέσπασε εναντίον των νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου. 

Πρόεδρος: Η κ. Ψιλογεωργοπούλου είχε πει ότι μαλώσατε την Τζωρτζίνα όσο ήταν στην εντατική και είχατε χαρακτηρίσει το παιδί χειριστικό. 

Πισπιρίγκου: Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνία και τα ψέματα δε βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ! Για όνομα της Παναγίας! Κάθονταν όλες και έλεγαν για τη συμπεριφορά μου και τι έκανα! Θα μάλωνα εγώ παιδί στην εντατική; Θα έλεγα εγώ χειριστικό το παιδί μου στην εντατική; Γιατί ακούνε τον Ηλιάδη! Συγγνώμη για την ένταση της φωνής μου! 

Πρόεδρος: Άρα λέει ψέματα αυτή η κυρία; 

Πισπιρίγκου: Οι άνθρωποι της ΜΕΘ δεν είναι καλά. Είναι επηρεασμένοι από όσα τους έλεγε ο Ηλιάδης. Έμπαιναν στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο Big brother! Τι κατινιές κατέθεσαν! Αν το νύχι μου ήταν κόκκινο ή μπλε κι αν το μαλλί μου ήταν κατσαρό ή ίσιο! Με γουρλωμένα μάτια με κοιτούσαν. Όποτε έμπαινα εγώ έλεγαν από πίσω μου, υποθέτω, «ήρθε η δολοφόνος»!

Οι χαρτορίχτρες  

Το ενδιαφέρον της προέδρου επικεντρώθηκε σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κατηγορούμενη με κάποια «κυρία Σία», η οποία εμφανίζεται ως διαμεσολαβήτρια για κάποια μεγάλης ηλικίας κυρία που διάβαζε προσευχές για παιδιά. 

Πρόεδρος: Στις 16/1 Μια κυρία «Σία» που υπάρχει στα μηνύματα ποια είναι; 

Πισπιρίγκου: Μια κυρία που ήξερε μια άλλη, μια γριά, που διάβαζε προσευχές για να γίνει καλά το παιδί. Μου είχε ζητήσει 100€ και τα είχα δώσει για το παιδί. 

Πρόεδρος: Εκτός από διαμεσολαβήτρια ποια είναι η Σία; 

Πισπιρίγκου: Μια κυρία που έλεγε τον καφέ και έριχνε τα χαρτιά. Είχε πάει την πρώτη φορά η φίλη μου η Λευκοθέα και της είχε πει για εμένα και την επόμενη φορά πήγα και εγώ και ξεκινήσαμε και της είπαμε και για τον Μάνο, ότι ήταν μια φεύγω, μια δε φεύγω. Και άρχισε να με ρωτάει για όσα της είχε πει η Λευκοθέα για εμένα και τη σχέση μου με τον Μάνο. Και έτσι μου είπε ότι η γρια θα προσευχηθεί και για το παιδί και για εμένα και για τον Μάνο. Γιατί μας είπε ότι μπορεί να υπάρχει μαγεία μέσα στο σπίτι. 

Πρόεδρος: Για τον κ. Δασκαλάκη, θα διάβαζε για να μη χωρίσετε;

Πισπιρίγκου: Όχι! Για να είναι καλά στην υγεία του!

Πρόεδρος: Δηλαδή γιατί την ενημερώνετε ότι ο κ. Δασκαλάκης πήρε τα πράγματα του για να πάει στη μητέρα του; 

Πισπιρίγκου: Επίτηδες! Γιατί δεν την πίστευα! 

Πρόεδρος: Στις 17/1/22 λέτε στον κ. Δασκαλάκη: «ο Θεός θα σου τα πληρώσει όλα όσα έχεις κάνει με τον χειρότερο τρόπο»; 

Πισπιρίγκου: Συναίσθημα της στιγμής είναι, όταν κάτι σου έχει κάνει κάποιος και λες «θα σε τιμωρήσει ο Θεός».

Πρόεδρος: Στις 18/1/22 λέτε στη Σία να πει στη γριά ότι «όλα πάνε στραβά». Τι εννοείτε; 

Πισπιρίγκου: Στο παιδί αναφέρομαι! Γιατί έχει γίνει η μαγνητική του παιδιού και μου είχε πει ο κ. Ηλιάδης τότε ότι το παιδί δεν έχει πολύ προσδόκιμο ζωής.

Στις 17 Ιανουαρίου η κατηγορούμενη επισκέφτηκε ιστότοπο με τίτλο «αναισθητικό φάρμακα Βασιλειάδης medical books» και ανάμεσα στα αποτελέσματα υπήρχε η κεταμίνη. «Έψαχνα να βρω για τη χλωράλη. Δεν έχω διαβάσει για κεταμίνη, εγώ πάτησα το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στο google».

Η αγανάκτηση Δασκαλάκη

Πρόεδρος: Έχετε στείλει «σου είπα να σκεφτείς αυτό που κάνεις, γιατί δεν θα υπάρχει επιστροφή ο,τι και αν πάθει η Τζωρτζ ίνα, αν πάθει». Πως γίνεται να τα λέτε αυτά - ακόμα και να τα σκέφτεστε, ως μάνα του τελευταίο σας παιδιού που ζει. Τι σχέση έχει η επιστροφή του κ. Δασκαλάκη στο σπίτι με την κατάσταση της υγείας του παιδιού σας;

Πισπιρίγκου: Είχα μια ημέρα πριν την ενημέρωση από τον Ηλιάδη ότι το παιδί δεν είναι καλά. Γι αυτό απαντάω έτσι. 

Πρόεδρος: Πως συνδέονται αυτά τα δύο; Ο κ. Δασκαλάκης και η υγεία του παιδιού σας. Πως; 

Πισπιρίγκου: Δεν συνδέονται… 

Πρόεδρος: Τότε γιατί τα βάζετε μαζί στην ίδια προτασούλα; 

Πισπιρίγκου: Γιατί είχαμε μια ροή στον λόγο μας, μιλάμε για τη σχέση μας και την υγεία της Τζωρτζίνας, άρα σε μήνυμα από πάνω κάτι άλλο θα μου έχει πει. 

Πρόεδρος: Καλά αν το βρείτε εσείς πείτε το και σε εμάς. Την ίδια μέρα «ρωτάτε αν θα σας άφηνε να βλεπετε την Τζωρτζίνα αν ήταν στη θέση σας»

Πισπιρίγκου: Πάλι για τον κορονοϊό θα εννοώ. 

Στο σημείο αυτό ο Μάνος Δασκαλάκης που παρακολουθούσε τη διαδικασία στο ακροατήριο χτύπησε τα χέρια του στα πόδια του φανερά αγανακτισμένος από αυτά που άκουγε από τον εν διαστάσει σύζυγό του. 

Πρόεδρος: Επίσης γιατί του λέτε «θες να την πάρω και να τη βλέπεις κάθε 2 μήνες;» Και ότι ο Θεός θα τον τιμωρήσει. 

Πισπιρίγκου: Ε… κάτι θα μου λέει για να απαντάω έτσι. Κάτι θα υπάρχει πιο πάνω που θα μου λέει εκείνος!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ