Δυτ. Ελλάδα: Αυξημένη ζήτηση για τεστ κορονοϊού στα φαρμακεία -«Κάναμε 400 σε μια ημέρα», σε έξαρση και ο Η1Ν1

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η έξαρση του Covid-19 το τελευταίο διάστημα με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή σε όλους και ειδικά στους άνω των 60 και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Μετά και τα γιορτινά τραπέζια η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η κορύφωση του συγκεκριμένου επιδημικού κύματος δεν έχει έρθει ακόμη.

Σε έξαρση Covid-19 και Η1Ν1, αυξημένη ζήτηση για τεστ
Ο Θανάσης Παπαθανάσης φαρμακοποιός στη Ναύπακτο και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας στο iefimerida περιέγραψε την πίεση τις προηγούμενες ημέρες στα φαρμακεία με την αυξημένη ζήτηση για τεστ. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο ίδιος, ότι στη Ναύπακτο τις ημέρες των γιορτών σε φαρμακείο εφημερίας έγιναν 400 τεστ!

Ο Θανάσης Παπαθανάσης 

Την ίδια ώρα αναφέρει ότι σε μεγάλη έξαρση βρίσκεται και η γρίπη Η1Ν1.

«Υπήρχε μεγάλη έξαρση τις ημέρες των εορτών. Στα φαρμακεία προσήλθε πολύς κόσμος να κάνει τεστ για κορωνοϊό αλλά και για την γρίπη Η1Ν1 η οποία και αυτή βρίσκεται σε έξαρση.

Σε εφημερία την Πρωτοχρονιά στη Ναύπακτο υπήρξε μεγάλη πίεση στο κομμάτι των τεστ. Εγιναν 400 τεστ σε μια ημέρα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει πίεση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάποια έλλειψη εφιστά την προσοχή ωστόσο στα πιθανά φαινόμενα αισχροκέρδειας που μπορεί να εμφανιστούν.

Διαβάστε επίσης