Πώς να μετατρέψετε ένα απλό αφρόλουτρο στην απόλυτη spa εμπειρία

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει χρόνος ή χρήματα για να επισκεφτείτε ένα spa, μπορείτε να απολαύσετε μια παρόμοια εμπειρία στο σπίτι, χάρη σε αυτά τα απλά βήματα.

Το αφρόλουτρο είναι μια χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία. Για να το μετατρέψετε σε μια πραγματική τελετουργία spa, κάντε τα παρακάτω.

Η προετοιμασία

Ανάψτε ένα αρωματικό κερί και βάλτε απαλή μουσική. Για να είστε ακόμα πιο άνετα, τυλίξτε μία πετσέτα σε ρολό ώστε να ακουμπάτε τον αυχένα σας.

Για μια έξτρα νότα πολυτέλειας, πάρτε μαζί σας ένα ποτήρι κρασί ή ένα ζεστό ρόφημα. Tip: Ένα ράφι στην μπανιέρα είναι πολύ χρήσιμο για να ακουμπήσετε αυτά τα αντικείμενα κοντά σας.

Bάλτε το κινητό σε airplane mode, για μία -σύντομη έστω- digital αποτοξίνωση. Απομακρύνετε οτιδήποτε δείχνει την ώρα, προκειμένου να χαλαρώσετε.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού σε περίπου 40 βαθμούς Κελσίου και όχι παραπάνω. Το καυτό νερό ταλαιπωρεί το δέρμα αφού διασπά τα φυσικά του έλαια και αλλοιώνει τον επιδερμικό φραγμό.
Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια ή άλατα για να ενισχύσετε την εμπειρία χαλάρωσης και να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας. Τα αιθέρια έλαια λεβάντας, χαμομηλιού, βανίλιας, φασκόμηλου και ευκαλύπτου έχουν χαλαρωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Κατά τη διάρκεια

Βάλτε μια μάσκα προσώπου. Λόγω της ζέστης, έχουν ανοίξει οι πόροι της επιδερμίδας και τα πολύτιμα συστατικά της μάσκας (είτε σε μορφή κρέμας είτε υφασμάτινη είτε eye patches) διεισδύουν σε βάθος. Έτσι η επιδερμίδα θα αποκτήσει θεαματική λάμψη.

Κάντε μασάζ στο σώμα με ένα απαλό σφουγγάρι, ξεκινώντας από τις γάμπες. Πιέστε απαλά, αλλά σταθερά, για περίπου 1-2 λεπτά τα εξής σημεία: Την εσωτερική πλευρά των ποδιών, τη βουβωνική χώρα, τις μασχάλες και τα σημεία κάτω από το σαγόνι και στο πίσω μέρος του λαιμού. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αύξηση της ροής της λέμφου, του υγρού που βοηθά στην αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων από τον οργανισμό. Έτσι καταπολεμάτε το πρήξιμο και κάνετε το δέρμα σας πιο λαμπερό.
Τρίψτε τα πέλματα με μια ράσπα. Η ράσπα ή η ελαφρόπετρα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Στο τέλος

Αφού ξεπλύνετε το σώμα με ζεστό νερό, σκουπίστε ταμποναριστά.
Στη συνέχεια, βάλτε μία πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας σώματος. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας, στη λάμψη και την ελαστικότητά της.

https://www.instyle.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ