Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας συγκέντρωσε εκπαιδευτικά είδη για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών, επισκέφθηκε ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συλλόγου να στηρίξει με παροχή εκπαιδευτικού υλικού το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών, αλλά και να δώσει χαμόγελα στους μαθητές του σχολείου ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Το εκπαιδευτικό υλικό παρέδωσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου υπό τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Καρασπήλιο, τον γραμματέα κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, τον ταμία κ. Δημήτρη Θωμά και το μέλος κ. Μαρία Κολοβού – Ρουμελιώτη.  Στο σχολείο τους υποδέχτηκε η διευθύντρια κ. Μάνια Ασημακοπούλου και εκπαιδευτικοί του σχολείου, όπου και τους παραδώσαν το εκπαιδευτικό υλικό, τις γραφικές ύλες και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Στη συνάντησή ο Σύλλογος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολειού, αλλά και τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό. Επιπλέον, η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν την ανάγκη για ύπαρξη αιθουσών διδασκαλίας, που να διαθέτουν τουαλέτα για τις ανάγκες των μαθητών, ενώ σημαντική, επίσης είναι η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς αυτή τη στιγμή το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί με δυο δασκάλους λιγότερους. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση του σχολείου, ενώ υποβαθμίζεται και η ποιότητα εκπαίδευσης αυτών των παιδιών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ανέφερε ότι «Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και ιδιαίτερα όταν αφορά την εκπαίδευση, γι’ αυτό και οι κοινωνικές φορείς όπως οι Σύλλογοι των τοπικών κοινωνιών είναι χρήσιμο να αλληλεπιδρούν με τη σχολική κοινότητα, να τη στηρίζουν και να αναπτύσσουν δίκτυα συνεργασίας με στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής συμμερίζομαι τις δυσκολίες των συναδέλφων και τα προβλήματά τους και ως Σύλλογος δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους.»

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε θερμά το Ειδικό Σχολείο, τη Διευθύντρια, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές γι’ αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και αντάλλαξαν ευχές. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του, να στηρίξουν το Ειδικό Σχολείο με ευχές για Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ