Πώς θα κάνουμε την κουζίνα μας να μυρίζει πάντα υπέροχα

Πόσες φορές δεν έχει τύχει η κουζίνα να έχει οσμές από φαγητά που δύσκολα φεύγουν από την ατμόσφαιρα; Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε έναν χώρο που μοσχοβολάει και δεν λέμε για μία στιγμή, αλλά για όλη την ημέρα, για πάντα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν κι αυτά ακριβώς θα μοιραστούμε μαζί σας.

Η μαγειρική σόδα απορροφά τις δυσάρεστες οσμές

Κάποιες φορές πρέπει να απαλλαγούμε οριστικά από τις δυσάρεστες οσμές κι όχι απλά να τις καλύψουμε. Αυτό ισχύει περισσότερο όταν είμαστε από εκείνους που περνούν αρκετό χρόνο στην κουζίνα τους. Πώς θα το πετύχουμε; Με ένα μπολ με λίγη μαγειρική σόδα σε ένα σημείο της κουζίνας. Η σόδα έχει την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές, είναι πάρα πολύ εύκολο να τη βρει κανείς και κοστίζει ελάχιστα.

 

Φτιάχνουμε ένα δικό μας αποσμητικό χώρου

Μπορούμε εύκολα και απλά να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο αποσμητικό χώρου με βότανα όπως ευκάλυπτος, λεβάντα, λεμονομυρτιά. Πρώτα ετοιμάζουμε τα βότανα σαν να θέλουμε να φτιάξουμε ένα τσάι και μόλις κρυώσει, μεταφέρουμε το υγρό σε ένα μπουκάλι με σπρέι για να το ψεκάζουμε όποτε θέλουμε να φρεσκάρουμε την κουζίνα μας.

Σιγοβράζουμε χρησιμοποιημένα λεμόνια

Μην πετάξετε τις λεμονόκουπες που μόλις στίψατε. Βάλτε τις να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό κι αφήστε τις να σιγοβράσουν για ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όμορφες μυρωδιές από κάτι που θα πήγαινε στα σκουπίδια!

Καβουρδίζουμε κόκκους καφέ

Αυτό το κόλπο που μας το έδωσε ένας barista και μπορούν να το κάνουν οι λάτρεις του καφές και όχι μόνο. Πάρτε μερικούς κόκκους καφέ και βάλτε τους στον φούρνο στους 200°C για 7 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και θα έχετε μια υπέροχη, αναζωογονητική μυρωδιά καφέ που θα πάει και στα άλλα δωμάτια.

Φτιάχνουμε ένα δικό μας ποτπουρί

Το να σιγοβράσουμε σε κατσαρολάκι με νερό μπαχαρικά και άλλα αρωματικά υλικά όπως φέτες μήλου, φλούδες πορτοκαλιού, στικ κανέλας και καρφάκια γαρίφαλλου είναι μια άλλη πολύ ωραία και απλούστατη ιδέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όμως, και γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, δεντρολίβανο, λοβούς βανίλιας ακόμα και κράνμπερι.

Ζεσταίνουμε εκχύλισμα βανίλιας

Μια άλλη μέθοδος για όσους αγαπούν το άρωμα της βανίλιας είναι να ρίξετε σε ένα πιατάκι μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα να το βάλετε για μισή ώρα σε αναμμένο φούρνο. Θα αναδυθεί ένα πολύ ευχάριστο άρωμα που θα κάνει κάποιον να νομίζει ότι μόλις ψήσατε ένα ωραίο κέικ.

 

Χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι ξίδι

Σίγουρα όλοι έχουμε ένα πρόχειρο ξίδι για λόγους καθαριότητας στην κουζίνα μας. Μπορούμε, λοιπόν, να το κάνουμε και αποσμητικό. Πώς; Αφού μαγειρέψουμε, ιδίως όσα έχουν έντονες μυρωδιές, όπως ψάρι ή μπρόκολο, σιγοβράζουμε λευκό ξίδι σε ένα κατσαρολάκι για να απομακρύνουμε τις άσχημες οσμές. Αν δεν έχετε χρόνο ή όρεξη για κάτι τέτοιο, μπορείτε να αφήσετε ένα ποτήρι με ξίδι πάνω στον πάγκο για όλη τη νύχτα και να είστε σίγουροι ότι θα ξυπνήσετε με πιο φρέσκια ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας. Μη φοβάστε ότι η έντονη μυρωδιά του ξιδιού θα παραμείνει, απλώς θα διώξει τις δυσάρεστες.

Ψήνουμε μπισκότα

Εντάξει όλοι αγαπάμε τη μυρωδιά των φρεσκοψημένων μπισκότων ή ενός κέικ αλλά δεν μπορούμε προφανώς να το κάνουμε αυτό καθημερινά, ούτε όλη την ημέρα. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να βάλουμε ένα ρολό ζύμης για cookies στην κατάψυξη και να κόβουμε κάθε φορά μερικές φέτες και να τις ψήνουμε στον φούρνο μας.

Με αιθέρια έλαια

Τελευταίος και πιο διαδεδομένος τρόπος είναι με τα αιθέρια έλαια που μπορεί κανείς να βρει παντού και με ένα σωρό διαφορετικά αρώματα. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν, ανάλογα με τη διάθεσή σας. Εκτός κι αν προτιμάτε τα αρωματικά κεριά που τα οποία έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ