Μητέρα αποκεφάλισε τον 5χρονο γιο της με ματσέτα και έφαγε το κεφάλι του

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η μητέρα που αποκεφάλισε τον πεντάχρονο γιο της με ματσέτα και στη συνέχεια έφαγε το κεφάλι του, κρίθηκε ως τρελή από δικαστήριο στην Αίγυπτο.

Η κατηγορούμενη Hanaa Mohamed Hassan, 29 ετών, δικαζόταν για τη φρικτή δολοφονία του γιου της Youssef, αλλά οι δικαστές στο Ποινικό Δικαστήριο του Zagazig έκριναν ότι δεν ήταν ικανή να κριθεί ποινικά.

Αντίθετα, σε μια ετυμηγορία που αποκαλύφθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, είπαν ότι σκότωσε το αγόρι «σε κατάσταση τρέλας» και ότι έπρεπε να κρατηθεί σε ασφαλή ψυχιατρική μονάδα.

Η Χασάν, σύμφωνα με το δικαστήριο, είχε συλληφθεί όταν ο τρομοκρατημένος θείος του αγοριού βρήκε μερικά από τα μέρη του σώματός του σε έναν κουβά στο σπίτι της οικογένειας στο Φακούς, στη βόρεια Αίγυπτο. Μετά τη σύλληψή της, η αστυνομία είπε ότι ομολόγησε ότι είχε φάει μέρος του κεφαλιού του γιου της επειδή «ήθελε να μείνει μαζί της για πάντα».

Είχε τεμαχίσει το σώμα του στο μπάνιο πριν μαγειρέψει το κεφάλι του και άλλα κομμάτια της σάρκας του σε βραστό νερό στη σόμπα. Στη συνέχεια κάθισε στο τραπέζι και έφαγε.

Πριν από την απόφαση, οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι η Χασάν είχε σκοτώσει τον γιο της επειδή φοβόταν ότι μπορεί να χάσει την επιμέλεια του αγοριού από τον πρώην σύζυγό της.

Μια αρχική ψυχιατρική έκθεση είχε επίσης διαπιστώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της που ήταν προμελετημένες, καθώς είχε αγοράσει ένα ρόπαλο και ένα μαχαίρι και είχε κλειδώσει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.

Στη συνέχεια, είχε χτυπήσει το κεφάλι του γιου της τρεις φορές, σκοτώνοντάς τον, και στη έκοψε το σώμα του Γιουσέφ σε κομμάτια σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα στοιχεία.

Αλλά το δικαστήριο διέταξε μια πιο λεπτομερή αξιολόγηση της ψυχικής της κατάστασης και μια ομάδα ειδικών ψυχιάτρων που διορίστηκαν από το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Χασάν ήταν «παραληρηματική» και είχε περίεργες αντιλήψεις ότι οι συγγενείς χρησιμοποιούσαν μάγια εναντίον του γιου της.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Χασάν υπέφερε από μειωμένη αντίληψη και κρίση και δεν εκτιμούσε τη σοβαρότητα των πράξεών της. Έβλεπε τη δολοφονία ως απλό λάθος.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ