Καλλίπολις: «Create yourself, create your Frame» - Oμάδα ενδυνάμωσης Νέων 18-26 ετών

Εναρξη την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

 Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις», διοργανώνει και φέτος ομάδα ενδυνάμωσης Νέων (18-26 ετών) με τίτλο «Create yourself, create your frame».

Σκοπός της ομάδας είναι να ενισχυθούν οι νέοι για να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό και αυθεντικό εαυτό που θα εκφράζει κυρίως τους ίδιους, δίνοντας μέσα από το παράδειγμα τους, το μήνυμα πως ο καθένας μας δημιουργώντας τον εαυτό του δημιουργεί και το περιβάλλον που τον εκφράζει.

 Κατά την διάρκεια της ηλικίας 18-26 ετών, οι νέοι βιώνουν τη σημαντική μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση που συνοδεύεται από μια σειρά αλλαγών τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Σε αυτή τη φάση οι νέοι συχνά βρίσκονται για πρώτη φορά μακριά από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον που μέχρι τώρα τους έδινε μια καθορισμένη δομή με σταθερότητα και ασφάλεια.

Έρχονται σε επαφή με πολύ διαφορετικά ερεθίσματα και τρόπο ζωής που δεν μοιάζει με ό,τι μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει, ενώ παράλληλα χρειάζεται για πρώτη φορά να ανταποκριθούν σε απαιτήσεις που σχετίζονται με την καθημερινή επιβίωση.

 Επίσης σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να εδραιώνονται συμπεριφορές στάσεις και απόψεις σχετικά με την ζωή τους, τις συνήθειες και τους τρόπους που θα διαχειρίζονται τα μελλοντικά σημαντικά θέματα. Είναι μια περίοδος προσωπικής αναζήτησης, μια περίοδος που συνδυάζει την ανεμελιά με τις υποχρεώσεις, μια δημιουργική περίοδος με έντονη την ανάγκη για έκφραση, μοίρασμα και σύνδεση.

Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν όσοι νέοι & νέες ηλικίας 18-26 επιθυμούν να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους τους και να εκφραστούν μέσω δημιουργικών τρόπων για θέματα όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, η επίλυση συγκρούσεων και η εικόνα του εαυτού.

Η ομάδα θα έχει διάρκεια 8 δίωρων συναντήσεων δια ζώσης.

Ημερομηνία έναρξης της ομάδας Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 18:30-20:30, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 35, 1ος όροφος)

Εμψυχωτές της ομάδας θα είναι επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις» με εμπειρία στην εμψύχωση νέων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν  να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κα Γιώτα Γεωργοπούλου ή την κα Νίκη Θεοδωροπούλου, Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης στα τηλ. 2610-226948 και 2610 623290 είτε μέσω email, [email protected]  

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η δήλωση ενδιαφέροντος στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kpachaia.gr/5674-2/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ