Ρυτίδες γύρω από τα μάτια: Οι απλές κινήσεις που τις μειώνουν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να προλάβετε ή να λειάνετε τις ρυτίδες φυσικά

Ξέρετε ότι τα μάτια είναι η πιο εύθραυστη περιοχή του προσώπου και η πρώτη που «υποκύπτει» στις ρυτίδες;

Ακόμη κι αν δεν το γνωρίζατε, πιθανότατα το ανακαλύψατε μια μέρα την ώρα που βαφόσασταν και παρατηρήσατε στον καθρέφτη ότι το δέρμα στα βλέφαρά σας είναι πιο χαλαρό απ’ ό,τι συνήθως και η σκιά δεν απλώνεται πια τόσο εύκολα.

Στην νεαρή ηλικία η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ελαστική και σφιχτή, λόγω της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου.

Με το πέρασμα του χρόνου η ελαστικότητα της επιδερμίδας μειώνεται, το ίδιο και ο φυσικός ρυθμός ανανέωσής της.

Τώρα, προσθέστε στην εξίσωση ότι, καθημερινά, η επιδερμίδα σας συσπάται σχεδόν 15.000 φορές από το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων, καθώς και ότι βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη στις «επιθέσεις» των ελευθέρων ριζών (π.χ. ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση, καπνός).

Eye-care

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι 40% λεπτότερο από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά από τα συστατικά περιποίησης που χρησιμοποιείτε στη skincare ρουτίνα σας για την περιποίηση του προσώπου, είναι αποτελεσματικά και για την περιοχή των ματιών, όπως:

  • Τοπικά ρετινοειδή, που βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με την πάροδο του χρόνου, αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο εργασιών.
  • Βιταμίνη C, για την προστασία από τη φωτογήρανση και την υπερμελάγχρωση.
  • Πεπτίδια, που υποστηρίζουν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης – των βασικών δομικών στοιχείων για ελαστική, σφριγηλή επιδερμίδα.
  • Ενυδατικοί παράγοντες (π.χ. γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ), για την ενίσχυση του δερματικού φραγμού. Μην ξεχνάτε πως η αφυδάτωση είναι η νούμερο ένα αιτία στη λίστα με τις αιτίες εμφάνισης των πρώτων λεπτών γραμμών.
  • Αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και διορθώνουν τις φθορές που προκαλούν.

Αδράξτε τη… νύχτα

Ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων.

Οι συστηματικές «τσακίσεις» του δέρματος διασπούν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και δημιουργούν βαθιές πτυχώσεις.

Στη νεανική ή καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα επανέρχονται γρήγορα, λίγο μετά το πρωϊνό ξύπνημα. Αντίθετα σε μία πιο ώριμη ή «διψασμένη» επιδερμίδα χρειάζεται ώρα για να αποκατασταθούν.

Για να τις αποφύγουμε, προτιμάμε να κοιμόμαστε ανάσκελα και όχι στο πλάι ή μπρούμυτα. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούμε απαλές μαξιλαροθήκες από σατέν ή μετάξι.

Τέλος, δεν παραλείπουμε τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, ώστε να ενισχύουμε την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος.

Αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα το επόμενο, κόλας, πρωί, πριν πέσουμε στο κρεβάτι:

Ζεσταίνουμε στις παλάμες μας, για μερικά δευτερόλεπτα, την αγαπημένη μας ενυδατική. Για έξτρα οφέλη επιλέξτε μια σύνθεση με άρωμα λεβάντας.

Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.

Το άρωμα της λεβάντας θα μας χαλαρώσει και θα μας ηρεμήσει.

Παράλληλα, η ενυδατική σε συνδυασμό με το μασάζ θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την τόνωση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ