Μίλτος Τεντόγλου: Η αθόρυβη σχέση με την αθλητικογράφο, Πηνελόπη Γκιώνη και η αδυναμία στον άρρωστο παππού του

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στίβου.

Στα 24 του χρόνια ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, φαίνεται πως έχει κερδίσει το χρυσό και στην προσωπική του ζωή. Ο Μίλτος Τέντογλου βρίσκεται σε σχέση με την όμορφη αθλητικογράφο, Πηνελόπη Γκιώνη.

Μάλιστα η σύντροφός του βρέθηκε πρόσφατα στο πλευρό του στη Βουδαπέστη όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Το αγαπημένο ζευγάρι πρόσφατα εντοπίστηκε από την κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τον Μίλτο Τεντόγλου να κάνει κάποιες σύντομες δηλώσεις, ενώ η Πηνελόπη Γκιώνη απέφυγε να μιλήσει στην κάμερα.

«Η σύντροφός μου είναι πάντα δίπλα μου, με ακολουθεί και αυτή όπου μπορεί. Είναι αθλητικογράφος οπότε έρχεται τις περισσότερες φορές, δεν με συμβουλεύει σε πράγματα που έχουν να κάνουν με τον στίβο αλλά σε άλλα πράγματα» είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης on camera.

Ποια είναι η Πηνελόπη Γκιώνη

Η Πηνελόπη Γκιώνη καλύπτει δημοσιογραφικά τα αθλήματα του στίβου. Εξαιτίας της επαγγελματικής της ιδιότητας, βρίσκεται τακτικά στο πλευρό του συντρόφου της και κατά τη διάρκεια των αγώνων του σε Ελλάδα και εξωτερικό, φροντίζοντας ωστόσο να κρατά πάντα μια διακριτική στάση.

Μπορεί το πρόγραμμα του Μίλτου Τεντόγλου να είναι ιδιαιτέρως φορτωμένο ωστόσο, φροντίζει να αφιερώνει πάντα χρόνο και στην κοπέλα του που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Η σύντροφος του αθλητή έχε σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Συνδύασε τις σπουδές της με την αγάπη της για τον στίβο, έτσι εργάζεται ως αθλητικογράφος. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά από κοντά Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ αγαπά να γράφει για αθλητισμό γυναικών.

Πώς γνωρίστηκαν;

Ο αθλητισμός και η αγάπη που μοιράζονται για το στίβο ήταν αυτά που τους έφεραν κοντά.

Η αρχική συμπάθεια μετατράπηκε σε έλξη μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία. Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν εκ νέου και σιγά σιγά κατάλαβαν ότι μεταξύ τους υπάρχει κάτι παραπάνω από μία απλή συμπάθεια.

Ενάμιση χρόνο μετά, είναι αχώριστοι και στηρίζει ο ένας τον άλλο, κάνοντας όνειρα για ένα όμορφο κοινό μέλλον ετοιμάζοντας παράλληλα το σπίτι που θα στεγάσουν τον έρωτά τους.

Η Πηνελόπη Γκιώνη διαθέτει ενεργό λογαριασμό στo Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της από την καθημερινότητά της, τα ταξίδια της αλλά και στιγμές της με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η αδυναμία στον παππού του

Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου έγινε «πρωταγωνιστής» μετά την μεγάλη επιτυχία του εγγονού του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Βουδαπέστη πριν μερικές εβδομάδες.

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο της αποστολής της Ελλάδας, μετά την απίστευτη νίκη του στον τελικό του άλματος εις μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο για να χαιρετήσει τον παππού του. «Πρώτα τον παππού», είπε ο 25χρονος πρωταθλητής και έτρεξε να αγκαλιάσει τον παππού του ο οποίος δεν κρατιόταν να έτρεχε προς το μέρος του.

«Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα».

Ο παππούς Μίλτος παραχώρησε συνέντευξη στο «ΦΩΣ» και μεταξύ άλλων, μίλησε για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπουν να ακολουθεί τον εγγονό του στις αποστολές σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία του στην Βουδαπέστη είχε ξεχωριστή σημασία και προσπάθησε πολύ τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του για να γίνει πραγματικότητα.

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω».

Όπως δήλωσε μάλιστα, «από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται στην Κολομβία του είχα δώσει μια συμβουλή ”να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη”. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί. Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα ”παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε ”συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα”. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!».

Λίγα λόγια για τον Μίλτο Τεντόγλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στα Γρεβενά, όπου σε εφηβική ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ. Ξεκίνησε τον στίβο σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει επίσης μεγάλη αδυναμία στην αδελφή του, Κατερίνα. Η Κατερίνα Τεντόγλου είναι μικρότερη από τον Μίλτο και τον έχει πρότυπο ως αδελφό, ενώ είναι και η μεγαλύτερη θαυμάστριά του. Πρόσφατα η Κατερίνα πήρε το πτυχίο της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και είναι έτοιμη να κάνει τα δικά της όνειρα πραγματικότητα.

Στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram έχει 200 χιλ ακολούθους με τους οποίους κυρίως μοιράζεται στιγμιότυπα από τις προπονήσεις και τους αγώνες του. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει επίσης ένα γούρι στους αγώνες του; Ποιο είναι αυτό; Ένα βραχιολάκι στο πόδι.

https://www.govastileto.gr/

Διαβάστε επίσης