ΚΚΕ Αχαΐας: Προσοχή στον καύσωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρεται:

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος, το λαό της Αχαΐας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, για την υπεράσπιση και προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με το λαό και τη νεολαία της Αχαΐας, τα συνδικάτα και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, να περιφρουρήσουν το φυσικό πλούτο της περιοχής μας, τα αστικά και περιαστικά άλση.

Η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και η ΕΕ, ακολουθώντας τη λογική «κόστους-οφέλους», ευθύνεται για την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να παρθούν εδώ και τώρα, άμεσα μέτρα ενίσχυσης της πυροπροστασίας και αντιμετώπισης  των πυρκαγιών.

Σε συνθήκες καύσωνα, με τις αυξημένες θερμοκρασίες, οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους πολλαπλασιάζονται, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα εξαντλητικά ωράρια, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, τα μέλη και οι φίλοι του πρωτοστατούν μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα τους, ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Διαβάστε επίσης