Εκλογές 2023: Κλείνει την προεκλογική περίοδο με ομιλία στο Σύνταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στην πλατεία Συντάγματος, πέφτει η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας και το επόμενο ραντεβού με τους πολίτες είναι στις εκλογές, την ερχόμενη Κυριακή.

«Όχι στον εφησυχασμό» είναι το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, 2 μέρες πριν τις εκλογές, με βασικό σύνθημα ότι η ισχυρή αυτοδυναμία οδηγεί σε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και στην υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΔ.

Ο στόχος της επανασυσπείρωσης

Κεντρικός στόχος, ως το τελευταίο λεπτό, είναι η επανασυσπείρωση των 2,4 εκατ. πολιτών που ψήφισαν τη ΝΔ στις 21 Μαΐου, με έμφαση στη διατήρηση και των κεντρογενών ψηφοφόρων αλλά και στη μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

Στο «γαλάζιο στρατόπεδο» η επιδίωξη είναι το κοντέρ το βράδυ των εκλογών να έχει μπροστά τον αριθμό «4». Δηλαδή να γράφει τουλάχιστον 40% , το οποίο αποτελεί μια ασφαλή βάση για την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Αν το κοντέρ γράψει 39% και κάτω – με δεδομένο ότι είναι πιθανόν να αναδειχτεί Βουλή με περισσότερα κόμματα από 5, που αναδείχτηκαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση – τότε εκτιμάται ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να προκύψει οριακή αυτοδυναμία ή να είναι ισχνή.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης