Το ΚΚΕ Αχαΐας για την ομιλία Ανδρουλάκη στην Πάτρα

 

Σε σχόλιό του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρει:

Όσο κι αν επιμένει ο κ. Ανδρουλάκης, όσες φορές κι αν πει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο πραγματικός αντίπαλος στη ΝΔ, δεν πείθει το λαό της Αχαΐας. Οι προοδευτικοί, αριστεροί και δημοκράτες της Αχαΐας δεν είναι χρυσόψαρα κ. Ανδρουλάκη. Έχουν και μνήμη και πείρα.

«Χρυσός χορηγός» της ΝΔ, όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και το ΠΑΣΟΚ. Τι να πρωτοαναφέρουμε… ότι στήριξε και ψήφισε το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων;  Ότι ψήφισε το 96% των νόμων μαζί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ότι το 2009, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, βγήκε κυβέρνηση με το κάλπικο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και πολύ γρήγορα έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και εγκαινίασε την εποχή των μνημονίων, ψηφίζοντας το 1ο μνημόνιο; Ότι υπερψήφισε και τα 3 μνημόνια, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση;  Ότι συμμετείχε σε δύο κυβερνήσεις συνεργασίας, στη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ και στη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ; Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Αυτοί λοιπόν θα κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ; Αυτό λέγεται συμπολίτευση κ. Ανδρουλάκη. Αυτό κάνατε, αυτό θα συνεχίσετε να κάνετε, γιατί έχετε και εσείς τις ίδιες δεσμεύσεις, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο Ταμείο Ανάκαμψης, συμφωνείτε με την Πράσινη Μετάβαση. Όλα αυτά, όσο δίκαια κι αν τα παρουσιάζεται, με όση χρυσόσκονη κι αν τα πασπαλίζεται, όσο κι αν λέτε ότι θα υπηρετούν τους πολλούς και όχι τους λίγους, η πραγματικότητα και αυτό που βιώνει ο λαός μας σας διαψεύδουν.

Μόνη ελπίδα για το λαό μας ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, για 100% γνήσια, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Γιατί, αυτό που μετράει στις 25 του Ιούνη είναι πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός. Γιατί μόνο το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στο σύστημα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ ξέρει και μπορεί να τα βάλει με την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και τους «χρυσούς χορηγούς της», το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης