Νερό: Πόσο πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

εναλλακτικοί τρόποι να ενυδατωθείτε

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλές υποχρεώσεις μπορεί να μην μας αφήσουν χρόνο να σκεφτούμε εάν είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι.

Όμως το νερό αποτελεί περισσότερο από το μισό του σωματικού μας βάρους. Μας κρατά λειτουργικούς ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία, λιπαίνοντας τις αρθρώσεις

 και απομακρύνοντας τα «απόβλητα» από το σώμα.

Η έλλειψη ενυδάτωσης μπορεί να μειώσει την αντοχή στη ζέση και να προκαλέσει ζάλη και αίσθημα κόπωσης.

Έτσι, αν αισθάνεστε συνεχώς υποτονικοί και κουρασμένοι παρά τον ποιοτικό ύπνο, ίσως πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη νερού.

Πόσο νερό πρέπει πραγματικά να πίνετε την ημέρα;

Πιθανότατα έχετε ακούσει τον γενικό κανόνα των οκτώ ποτηριών την ημέρα, αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει για κάθε άνθρωπο.

Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο και ο τρόπος ζωής. Εάν ασκείστε συχνά και ζείτε σε περιοχή με ζεστό κλίμα, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεστε μεγαλύτερη πρόσληψη υγρών.

Στην περίπτωση υποκείμενης ασθένειας μπορείτε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Άλλοι τρόποι για να μείνετε ενυδατωμένοι

Το να πίνετε νερό δεν είναι ο μόνος τρόπος για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ενυδάτωση.

Ζωμοί και σούπες με χαμηλό νάτριο

Το νάτριο σε χαμηλές ποσότητες δεν είναι επιβλαβές. Μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην ενυδάτωση, εξισορροπώντας τα υγρά στα κύτταρά μας, 

αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα ενυδάτωσής σας.

Σούπες λαχανικών, κοτόπουλου ή φακές είναι μερικές καλές επιλογές γεμάτες με πρωτεΐνες που σας βοηθούν να μείνετε χορτάτοι.

Φρούτα πλούσια σε νερό

Αποτελούμενο σχεδόν κατά 92% από νερό, το καρπούζι είναι ένα από τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα φρούτα πλούσια σε νερό για να διαλέξετε, όπως πεπόνια, φράουλες, πορτοκάλια, μήλα, ανανάδες και σταφύλια.

Ενυδατικά λαχανικά

Ορισμένα λαχανικά περιέχουν 80% έως 99% νερό, όπως το σέλινο, τα αγγούρια, το λάχανο, τα καρότα και το μπρόκολο. Είναι το ιδανικό σνακ με λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ