Πάτρα: Αντιδράσεις εργαζομένων στο "ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ" για απόλυση συνδικαλιστή

 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ΔΣ του Παραρτήματος Πάτρας του σωματείου εργαζομένων PRAKTIKER HELLAS καταγγέλλει την απαράδεκτη, παράνομη και εκδικητική απόλυση του γραμματέα του  σωματείου μας στο παράρτημα Πάτρας, στην οποία προχώρησε η επιχείρηση μέσα στον  Αύγουστο. 

Η απόλυση του πρωτοπόρου συναδέλφου μας και συνδικαλιστή, είναι συνέχεια της  επίθεσης που έχει εξαπολύσει η επιχείρηση στα δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Αποτελεί συνέχεια των 14 απολύσεων που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, συναδέλφων με  πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και με κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.  

Η απόλυση αυτή δείχνει ξεκάθαρα τον φόβο της εργοδοσίας. Τρόμαξε από τις μαζικές μας  συνελεύσεις, και τις αγωνιστικές μας αποφάσεις και θέλει σιγή νεκροταφείου. Τρόμαξε από  τις 24ωρες απεργίες μας και αποφάσισε να απολύσει συνάδελφο συνδικαλιστή που  πρωτοστάτησε στη συσπείρωση μας. Συνάδελφο που πάλευε και παλεύει και μέσα μέσα από  το επιχειρησιακό σωματείο αλλά και μέσα από το κλαδικό σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις  Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας στο οποίο είναι  Ταμίας. 

Η εργοδοσία της PRAKTIKER την ίδια ώρα που απολύει, συνεχίζει να ξεζουμίζει όσους  έχουν παραμείνει. Συνεχίζει να δουλεύει με μειωμένο προσωπικό πιέζοντας τους  συναδέλφους να δουλεύουν σε 3 με 4 πόστα στη βάρδια. 

Διαμηνύουμε στην επιχείρηση ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει!  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

• Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γραμματέα του σωματείου μας και ακύρωση όλων  των απολύσεων. 

• Να σταματήσουν τώρα όλες οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων  εργασία μας. 

• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και δικαιώματα. 

Το ΔΣ του σωματείου μας καλεί όλους τους συναδέλφους της PRAKTIKER στην Πάτρα.  σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, 18:30 ώρα στο ισόγειο του  Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Η Παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ