Τα πιο εύκολα γεμιστά

Του Τάσου Αντωνίου

Γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.

Υλικά

6 ντομάτες
3 πιπεριές πράσινες
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός
3-4 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Αδειάζετε τα λαχανικά: Κόβετε ένα «καπάκι» από κάθε ντομάτα και το αφήνετε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε ντομάτας. Στην ψιλή μεριά ενός τρίφτη τρίβετε τη σάρκα τους και την αφήνετε στην άκρη.

Κόβετε μια φέτα-καπάκι από κάθε πιπεριά και με το κουταλάκι αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος στο εσωτερικό. Αφήνετε λίγη σάρκα στο εσωτερικό της πιπεριάς για να μην ανοίξει με τη γέμιση. Πασπαλίζετε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε έναν δίσκο για μερικά λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, δυόσμο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το νερό. Τα μαγειρεύετε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και με κουτάλι γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3 και κλείνετε τα καπάκια τους.

Αν θέλετε, μπορούμε να πασπαλίσετε τα γεμιστά με φρυγανιά και να ψήσετε πατάτες ανάμεσά τους. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. ψήνετε για περίπου 1 ώρα σκεπάζοντας το ταψί με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ