Γιάννης Ταπεινός: Ο σεβασμός στις γυναίκες είναι ατομική, συλλογική και πολιτική ευθύνη

Για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο πρ. Αντινομάρχης Ν. Αχαΐας Γιάννης Ταπεινός σε δήλωσή του αναφέρει:

 

Μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, εργαζόμενη, ενεργό μέλος της κοινωνίας, πρωτοπόρος στην επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την πολιτική, τον ακτιβισμό, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η γυναίκα του 21ου αιώνα κατακτά συνεχώς κορυφές ευρισκόμενη σε έναν διαρκή αγώνα για ισότητα, χειραφέτηση, οικονομική και κοινωνική καταξίωση, απαιτώντας σεβασμό των δικαιωμάτων της, ίσες ευκαιρίες, κατάργηση των διακρίσεων αλλά και απάλειψη του αυταρχισμού και της βίας, της τοξικής αρρενωπότητας  που οδηγεί στις τραγικές καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με τις γυναικοκτονίες που τείνουν να λάβουν διαστάσεις επιδημίας.

Αυτός ο αγώνας είναι συνεχής και μας αφορά όλους. 

Ο σεβασμός στις γυναίκες είναι ευθύνη ατομική, συλλογική και πολιτική. 

Όλοι μαζί και ο καθένας στην καθημερινότητά του θα δώσουμε τη μάχη για  την αναγνώριση του ρόλου τους, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα τους, θα  απαιτήσουμε θεσμικές λύσεις και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών που θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή τους  σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. 

Ακόμη περισσότερο θα  απαιτήσουμε μέτρα στήριξης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οι πολύτεκνες, οι άνεργες, οι μητέρες παιδιών με αναπηρίες, τα θύματα βίας, οι ηλικιωμένες, αλλά και οι γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους, αποτελώντας μια ζωντανή καταγγελία των πολέμων όπου και αυτοί γίνονται, όποια και αν είναι η μορφή τους.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες που σήμερα γιορτάζουν και μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός στις γυναίκες είναι γένους αρσενικού.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ