Ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τον πρωτογενή τομέα

 

Επίκαιρη Επερώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνολικά ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής, το αδιέξοδο που βιώνουν οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι και την απουσία σχεδίου και των αναγκαίων πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αφού τονίζουν την κρισιμότητα του πρωτογενούς τομέα για την ανάπτυξη της χώρας, την απασχόληση, τη μεταποίηση, της εξαγωγές, τον τουρισμό και την εμπέδωση κοινωνικής συνοχής, επισημαίνουν ότι:

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής εξαιτίας της έλλειψης Εθνικού Σχεδίου παραγωγικής ανάπτυξης, και της εμμονής της κυβέρνησης στην πελατειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων, άφησε απροστάτευτους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους απέναντι στην πανδημία, τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις ελληνοποιήσεις, την ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η έλλειψη συγκροτημένης αγροτικής πολιτικής και τα αναποτελεσματικά αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης οδήγησαν σε αδιέξοδο τον αγροτικό τομέα και σε μεγάλη μείωση το εισόδημα των γεωργών και των κτηνοτρόφων σε ολόκληρη τη χώρα. 

Στη συνέχεια, η βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αφού επισημαίνουν αναλυτικά τα συσσωρευμένα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς αυτήν την δύσκολη περίοδο, ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση, που να ανταποκρίνονται πειστικά σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης που υπογράφουν οι :

κ.κ. Γιώργιος Παπανδρέου, Ανδρέας Πουλάς, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργιος Αρβανιτίδης, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αντωνία(Τόνια) Αντωνίου, Ιλχάν Αχμέτ, Χρήστος Γκόκας, Γεώργιος Καμίνης, Χαράλαμπος Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Μουλκιώτης, Μπουρχάν Μπαράν, Δημήτριος Μπιάγκης, Απόστολος Πάνας, Γεώργιος Φραγγίδης : 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ