Αχαΐα: Ανησυχία για το σερί αρνητικών κρουσμάτων - Δυσοίωνες προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες - Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

 

Καθημερινά καταρρίπτεται το ένα μετά το άλλο το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων για την Αχαΐα, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των ειδικών, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι η πανδημία επελαύνει δίχως εμπόδιο στην περιοχή μας.

"Οι προβλέψεις μας για το επόμενο διάστημα είναι ακόμη πιο ανησυχητικές", αναφέρει στο tempo24.news η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δούμε ακόμη πιο μεγάλους αριθμούς τις επόμενες ημέρες. Η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μικρή στην Αχαΐα (σ.σ. μόλις 50%) και δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ανάχωμα."

'Ερχεται και αύξηση των νοσηλειών

Πάντως, η "έκρηξη" κρουσμάτων, μέχρι ώρας, δε συνοδεύεται και από αντίστοιχη αύξηση στον αριθμό των νοσηλειών.

Η κ. Μαστοράκου απαντά: "Αυτό ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Μέχρι ώρας όντως οι νοσηλείες δεν είναι υψηλές. Αυτό όμως θα το εξετάσουμε σε 10 ημέρες από τώρα, αν όντως οι νοσηλείες αυξάνονται ανησυχητικά."

Σε ό,τι αφορά στους χώρους όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη υπερματάδοση, η κ. Μαστοράκου απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: "Είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί χαλαρώνουμε, παύουμε να τηρούμε αποστάσεις και το βασικότερο, η μουσική. Δεν ακούμε, αναγκαζόμαστε να φωνάζουμε, τα σταγονίδια "εκτοξεύονται" και τότε δημιουργούνται οι αλυσίδες μετάδοσης."

Γρίπη - κορονοΐος: Το εκρηκτικό μείγμα

Εκρηκτικό μπορεί να γίνει το μείγμα συννοσηρότητας, γρίπης και κορονοϊού. 

"Ο χειμώνας έφτασε, η γρίπη θα ξεκινήσει να μεταδίσεται και τότε θα δούμε περιπτώσεις ανθρώπων να εμφανίζουν ταυτόχρονα και τις 2 ασθένειες. Αυτό για κάποιους, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι επικίνδυνο για τη ζωή τους. Γι' αυτό υπάρχει τεράστια ανάγκη να έχουν γίνει και τα δύο εμβόλια, του κορονοϊού και της γρίπης, για να είμαστε οχυρωμένοι", εξηγεί η κ. Μαστοράκου.

Απογοητευτικό το ποσοστό εμβολιασμού

Όσο η πανδημία να σπάει το ένα ημερήσιο ρεκόρ μετά το άλλο στην Αχαΐα, απογεοητετυικά μικρό παραμένει το ποσοστό εμβολιασμού στην περιοχή, το οποίο με το ζόρι φτάνει το 50%.

Οι εκκλήσεις των ειδικών συνεχίζουν να γίνονται καθημερινά, καθώς αν ο κορονοϊός επελαύνει στην Αχαΐα με τον ίδιο ρυθμό, τότε κανείς δεν αποκλείει να δούμε στα νοσοκομεία τεράστια αύξηση νοσηλειών, σε τέτοιο βαθμό όπου θα είναι δύσκολη η διαχείρισή τους.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ