Πυρκαγιές: Στις φλόγες για έβδομη ημέρα η Εύβοια - Σε ύφεση Αττική και Ηλεία, ελεγχόμενη η Μάνη

Περισσότερα από 90.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ηλεία

Στην Εύβοια έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που συμπληρώνει σήμερα 7 ημέρες αδιάλειπτης μάχης με τις φλόγες.

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από χθες το πρωί.
Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται και τα χωριά αντέχουν. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Αρτεμίσιο, όπου καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους κατοίκους, για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το χωριό.

Την ίδια ώρα, ως ελεγχόμενη αποτιμούν την κατάσταση στο μέτωπο της Πάρνηθας οι επιτελείς της Πυροσβεστικής,

Στα υπάρχοντα μέτωπα, ωστόσο, προστέθηκε χθες ένα νέο μέτωπο στον Άγιο Θωμά Κρήτης, με αφετηρία την τοποθεσία «Μουζουράς» καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις με θάμνους. Νέα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε και στο Λαγώποδο-Μαχαιράδο, στη Ζάκυνθο, η οποία τέθηκε -όπως και στην Κρήτη- υπό έλεγχο.

Σε ύφεση ήταν χθες το βράδυ και το μέτωπο της Ηλείας που πέρασε στον νομό Αρκαδίας, αφού οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο την μεγάλη αναζωπύρωση στην Νεμούντα. Αναφορικά με τις αναζωπυρώσεις σε Βίλλια, Βασιλάκι και Ξηρόκαμπο, «άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βίλλια», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως προσέθεσε, «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς», ενώ έχουν καεί περισσότερα από 90.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 50% είναι δασικές εκτάσεις.

Ελεγχόμενη μετά από έξι ημέρες είναι και η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, η οποία έφτασε μέχρι το Οίτυλο, έχοντας κάψει 56 σπίτια, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ