"Δεν είμαστε αστυνομικοί" - Τι λένε 3 γνωστοί πατρινοί για τα νέα μέτρα σε εστίαση και αναψυχή

Έντονο και διάχυτο μούδιασμα στους ανθρώπους που διατηρούν εστιατόρια και καφέ - μπαρ, προκάλεσε η ανακοίνωση του κυβερνητικού επιτελείου για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο.

Όπως εξηγούν ιδιοκτήτες καταστημάτων, η όλη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν, θα τους βάλει σε αντιπαράθεση με τους πελάτες τους. 

"Μας μετατρέπει σε χωροφύλακες", λένε. Ακόμη δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το αν το μέτρο του ελέγχου στην είσοδο των καταστημάτων, μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία.

Το tempo24.news, μίλησε με 3 γνωστούς πατρινούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής και κατέγραψε τις αντιδράσεις τους.

Κωνσταντίνος Σακκής - Μέλος Διοίκησης ΣΚΕΑΝΑ

"Θεωρούμε απαράδεκτο όλο αυτό που ανακοινώθηκε. Το πιο σημαντικό είναι πως όλο αυτό είναι ουτοπικό να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα.

vvvvvvvvvvvvvv.jpg

Οι καταστηματάρχες έχουν μια αποστολή: να δίνουν στον κόσμο ό,τι χρειάζεται για να περάσει καλά. Τα μέτρα αυτά τους μετατρέπουν άτυπα σε αστυνομικούς.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, χωρίς να βάζει έναν ολόκληρο κλάδο να έρθει σε κόντρα με τους πελάτες του.

Υπάρχει και ένα ερώτημα που δεν το απάντησε κανείς: Ποιος θα πληρώνει τον υπάλληλο που απαιτείται για να ελέγχει τα στοιχεία όποιου μπαίνει;"

Σπύρος Στεργίου - πρώην Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ

"Μας βάζει να κάνουμε τον χωροφύλακα εμείς κάτι που θα μας φέρει σε προστριβές με τους πελάτες μας.

88_16_2.jpg

Φοβάμαι ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα τους δέχονται όλους ανεξαιρέτως και θα δημιούργησουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το κράτος είναι αυτό που θα πρέπει να ελέγχει και όχι εμείς."

 

Νικολίτσα Βασιλακοπούλου - Ιδιοκτήτρια εστιατορίου

"Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας κάνοντας διαχωρισμό ανάμεσα στους πελάτες μας. Δηλαδή, άλλη αντιμετώπιση όσοι είναι εμβολιασμένοι και άλλη όσοι είναι ανεμβολίαστοι.

Εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε τη δουλειά μας, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ασφάλεια στους πελάτες μας. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι δική μας αρμοδιότητα"

Διαβάστε επίσης