Ερώτηση Αναγνωστοπούλου- Μάρκου για τον εσωτερικό τουρισμό

 

Οι Βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού ελέγχου ερώτηση με θέμα τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Η ερώτηση φέρει την υπογραφή 45 ακόμη Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Είναι γνωστή σε όλους πλέον η τακτική της Κυβέρνησης να καταλείπει τη διακυβέρνηση της χώρας στον αυτόματο πιλότο και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έμφορτοι ανησυχίας ζητούν να ενημερωθούν αναφορικά με το εάν οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν μεριμνήσει για την επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που υιοθετήθηκαν κατά την περσινή τουριστική περίοδο και βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, δεδομένης της ασφυκτικής κατάστασης στις ΜΕΘ, της μεγάλης πίεσης στο ΕΣΥ και του επιπέδου επικινδυνότητας, που το State Department έχει αξιολογήσει στο επίπεδο 4. Επιπλέον, ως προς το εάν έχει δρομολογηθεί η έγκαιρη έκδοση της απαιτούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», εάν το πρόγραμμα έχει τύχει της αναγκαίας επεξεργασίας και επικαιροποίησης και τέλος, ως προς το ύψος των χρημάτων που θα διατεθούν και τα συγκριτικά στοιχεία του Προγράμματος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι Έλληνες πολίτες, με τη βαριά οικονομική κρίση να επικρεμάται, ζητούν την έγκαιρη ενεργοποίηση του Προγράμματος, ώστε να χαρούν και αυτοί τις διακοπές τους στη χώρα σε υγειονομικά ασφαλές πλαίσιο. Άλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το περσινό απερίσκεπτο άνοιγμα του εξωτερικού τουρισμού και τις σκληρές επιπτώσεις αυτού και άπαντες απαιτούν μια υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση σε πλαίσιο εμπιστοσύνης, ώστε να ενισχυθεί παράλληλα η χειμαζόμενη ελληνική οικονομία. Θέλει μεγάλη προσοχή.

Διαβάστε επίσης