Τάκης Χρυσικάκος: Οι μέρες της δόξας, η φιλία του με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και η κατάθλιψη

 

 

Ο Τάκης Χρυσικάκος, συνάντησε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το βράδυ της Τετάρτης, στο The 2night Show.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, μίλησε για την απόφασή του να απέχει από την τηλεόραση, καθώς και για τις προτάσεις που απέρριψε, για να υπηρετήσει το θεατρικό σανίδι. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις απώλειες που τον σημάδεψαν, στη μάχη με την κατάθλιψη, αλλά και στο γεγονός ότι δεν έγινε μπαμπάς, αν και νιώθει πατέρας αφού μεγάλωσε την ανιψιά του και τον γιο της σαν δικά του παιδιά. Επίσης, θυμάται την παράσταση που έπαιξε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μιλάει με λόγια αγάπης για τον καλό του φίλο, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του. 

Έχω πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση. Η τηλεόραση διαλέγει πάντα από αυτούς που παίζουνε. Μου έγιναν προτάσεις αλλά δεν ήταν καλά τα σενάρια. Έρωτάς μου είναι το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Έπαιζα σε μια σειρά με μεγάλη θεαματικότητα. Έκανε 80%… Έρχονταν τα παιδιά και φώναζαν το όνομά μου. Δεν παντρεύτηκα ποτέ αλλά μεγάλωσα δυο παιδιά. Την ανιψιά μου από τη μέρα που γεννήθηκε και τώρα το γιο της που του έδωσε το όνομά μου. Δεν κοιτάω ποτέ το παρελθόν. Έζησε συγκλονιστικούς έρωτες και συγκλονιστικές στιγμές. Περιμένω να ζήσω κι άλλες ως μεγάλος άντρας πια.

Ο πατέρας μου ήταν πολύ ευγενικός άνθρωπος. Η μητέρα μου ήταν τα πάντα για μένα. Αλλά έφυγε νωρίς. Μου στοίχισε η απώλειά της. Έκανα θεραπεία σε φίλο μου ψυχίατρο, για την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι σαν μια κουρτίνα που δε μπορεί να σε αφήσει να δεις και να ζήσεις τη ζωή.

Τον έζησα από κοντά, τον Δημήτρη Παπαμιχήλ. Πρώτα δούλεψα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Με έκανε παρτενέρ της. Την ευχαριστώ για αυτό. Με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, γίναμε φίλοι. Τον αγάπησα πολύ και μείναμε φίλοι μέχρι το τέλος. Ο Δημήτρης θύμωνε πάντα με την Αλίκη αλλά αλίμονο στον άνθρωπο που θα έλεγε κακό λόγο για την Αλίκη. Τον είχε φάει.

Το περιστατικό με την Μελίνα Μερκούρη: Είμαστε στην Ύδρα και τότε κάνω το σήριαλ “Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα. Είμαστε πολλοί ηθοποιοί και η Μελίνα Μερκούρη με τον Ντασέν. Πολλοί άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για αυτόγραφα. Νόμιζα ότι ήταν για την Μελίνα και τελικά ήταν για μένα. Εκεί κατάλαβα το εφήμερο… Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί…

Ο Κάρολος Κουν έλεγε: Τρία πράγματα χρειάζονται για μια πετυχημένη παράσταση. Δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Έχω 50 χρόνια στο θέατρο. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Όλοι νομίζουν ότι είμαι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας ενώ είμαι παιδί λαϊκής οικογένειας. Το θέατρο με έκανε να φαίνομαι έτσι. Το θέατρο απελευθερώνει από μέσα μας τον άγγελο και το διάολο. Στο χέρι μας είναι τι θα κάνουμε. Η αλαζονεία είναι κάτι που πληρώνεται. Έχω συνεργαστεί με αλαζόνες αλλά εγώ δεν φέρθηκα όπως αυτοί.

https://www.tlife.gr/

Διαβάστε επίσης