Σία Αναγνωστοπούλου: Πολιτισμός είναι το δίκαιο, το διεθνές, το ηθικό και το ανθρώπινο

ΔΗΛΩΣΗ

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με τις επιθέσεις και την έξαρση βίας στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας:

"Πολιτισμός –ούτε ευρωπαϊκός,  ούτε δυτικός, ούτε διεθνής,  ούτε κοσμικός ούτε χριστιανικός- δεν είναι: η ταπείνωση του παλαιστινιακού λαού·  η παράνομη  κατοχή εδαφών τους· η επιχείρηση εκκαθάρισης της Ιερουσαλήμ από το αραβικό στοιχείο·  η εκκένωση των παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ· η αδιαφορία για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ορίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους·  η πλήρης απάθεια απέναντι σε ένα διαρκές έγκλημα.  

Πολιτισμός δεν είναι: η πρόκληση σε έναν ιερό τόπο (Τέμενος Αλ Ακσά) την ημέρα ιερής Γιορτής του Άλλου · η επαναλαμβανόμενη τραγωδία των νεκρών, κυρίως παιδιών · η επαναλαμβανόμενη βία χωρίς τέλος.

Πολιτισμός –ούτε δυτικός,  ούτε ευρωπαϊκός,  ούτε ελληνικός- δεν είναι: η μη αναγνώριση της ύπαρξης κράτους για έναν λαό ώστε να ζήσει ειρηνικά και με αξιοπρέπεια. Πολιτισμός δεν είναι ο ρεαλισμός του «ίδια μέτρα και ίδια σταθμά».

Πολιτισμός είναι το δίκαιο, το διεθνές, το ηθικό και το ανθρώπινο. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός των δικαίων του Άλλου σαν να ήταν δικά σου". 

Διαβάστε επίσης