Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας

Υπό την Αμαλία Βούλγαρη

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία της Αμαλία Βούλγαρη Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαϊμης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. 

Στη συνεδρίαση φιλοξενήθηκε η γλύπτρια  Ιωάννα Παρασκευά η οποία  παρουσίασε την πρωτοβουλία της  Iamnotadoll_project, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους  και ιδιαίτερα τους νέους. Στόχος είναι να υιοθετήσουμε όλοι την ιδέα της ισότητας των φύλων μέσα από τον επιμορφωτικό ρόλο της τέχνης», δήλωσε η κ. Βούλγαρη και ανακοίνωσε ότι  το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα αναδειχτεί σύντομα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά οι άξονες πάνω στους οποίους θα δημιουργηθεί το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης Ισότητας Φύλων, εναρμονισμένο με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ισότητας Φύλων. 

Διαβάστε επίσης