Ελισάβετ : Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την κηδεία του Φίλιππου

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ μετά το τελευταίο αντίο στον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Η βασίλισσα της Βρετανίας πέρασε τις πύλες του κάστρου Ουίνδσορ το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσίευσε μακρινές φωτογραφίες, η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε μια πράσινη Jaguar.     

41908076-9484311-the_queen_was_today_seen_for_the_first_time_since_prince_philip_-m-50_1618756319315.jpg

41908082-9484311-she_was_seen_wearing_a_floral_scarf_over_her_hair_and_was_report-m-101_1618762721903_1.jpg

Είχε καλυμμένα τα μαλλιά της με ένα φλοράλ μαντήλι, ενώ για συντροφιά της είχε μαζί της τα αγαπημένα της σκυλιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει τον περισσότερο καιρό στο κάστρο Ουίνδσορ, όπου διανυκτέρευσε μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου.

Η συγκίνηση στην κηδεία του Φίλιππου

Χτες, Σάββατο, η Ελισάβετ, η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και φίλοι του συζύγου της βασίλισσας, συνολικά 30 άνθρωποι, συνόδευσαν τον Φίλιππο στην τελευταία του κατοικία.

Η 94χρονη Ελισάβετ, που ήταν παντρεμένη με τον Δούκα του Εδιμβούργου για περισσότερα από 70 χρόνια, αναγκάστηκε να καθίσει μόνη της στην κηδεία του συζύγου της, λόγω του πρωτόκολλου και των αυστηρών κανόνων περί αποφυγής συγχρωτισμού. 

elizabeth-2.jpg

Ο Τύπος, παράλληλα σχολίασε και την κίνησή της να αφήσει πάνω στο φέρετρο του Φίλιππου ένα χειρόγραφο σημείωμα με το οποίο ουσιαστικά τον αποχαιρετούσε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το περιοδικό People, η βασίλισσα υπέγραψε με το χαϊδευτικό «Λίλιμπετ», όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν όταν ήταν νεότερη. Το Παλάτι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν σχολίασε την λεπτομέρεια αυτή, καθώς θεώρησε πως είναι ένα προσωπικό ζήτημα.

Ανυπομονεί να γυρίσει στη Μέγκαν ο Χάρι

Πέρα από τις κινήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ, το ενδιαφέρον έχει στραφεί και στον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ στη Βρετανία για την κηδεία του παππού του.

Ο Χάρι διαμένει στο Frogmore Cottage και πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, σκοπεύει να περάσει λίγο χρόνο μαζί του και θεωρείται πιθανό να κάνουν μαζί ένα περίπατο σήμερα.

Πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να ανυπομονεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να είναι στο πλευρό της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι ίσως αναχωρήσει νωρίς αύριο το πρωί για το Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης