Στέφανος Τσιτσιπάς και Αντρέι Ρούμπλεφ διεκδικούν… δόξα και το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο

 

Στέφανος Τσιτσιπάς και Αντρέι Ρούμπλεφ διεκδικούν… δόξα και το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο, εκεί όπου θα έχουμε έναν νέο πρωταθλητή Masters.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει (15:30/Court Rainier III, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 6 HD) τον Αντρέι Ρούμπλεφ, στον τελικό του τουρνουά Rolex Monte-Carlo Masters, τρίτο συνολικά ATP Masters 1000, ελπίζοντας αυτή τη φορά να φτάσει στο τρόπαιο, μετά τις  ήττες από τον Ράφαελ Ναδάλ (Καναδάς/2018) και από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Μαδρίτη/2019).

Αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο ATP Masters 1000 event, που ένας νέος πρωταθλητής θα πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο σε αυτό το επίπεδο.

Αφού αμφότεροι άφησαν μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν νικητές από το Miami Open, το πρώτο ATP Masters 1000 χωρίς τους Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς εδώ και 17 χρόνια, και οι δύο παίκτες έφτασαν στο πριγκιπάτο, ανυπόμονοι να σκαρφαλώσουν στην κορυφή.

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μαϊάμι, αλλά νικήθηκαν από τον τελικό νικητή Χούμπερτ Χούρκατς, στα προημιτελικά και ημιτελικά, αντίστοιχα.

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, όπου ζει και προπονείται. Δεν έχασε ένα σετ, βγάζοντας χθες εκτός τελικού τον εκπληκτικό Βρετανό Ντάνιελ Εβανς.

Ο πέντε φορές τιτλούχος ATP Tour, Τσιτσιπάς, ψάχνει να σηκώσει το μεγαλύτερο τρόπαιο του, στο Μόντε Κάρλο, μετά το θρίαμβο του Nitto ATP Finals του 2019 στο The O2 του Λονδίνου. Μια νίκη θα ήταν επίσης ο πρώτος του τίτλος σε τουρνουά ATP 500, ATP Masters 1000 ή Grand Slam.

 Αντίθετα, ο αντίπαλός του Ρούμπλεφ έχει κερδίσει 23 αγώνες και τέσσερις τίτλους στη σειρά σε αγώνες ΑΤΡ 500 από το 2020-21.

Ο Ρώσος  στο Μόντε Κάρλος, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί του Ναδάλ και μάλιστα στην αγαπημένη επιφάνεια του Ισπανού , με 6-4, 2-6, 6-2 και έχει το καλύτερο ρεκόρ αγώνων (24-4) ATP Tour το 2021. Ο 24χρονος νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ με 6-3, 7-5.

Ο Ρούμπλεφ θα αναμετρηθεί με τον -δύο φορές- φιναλίστ Masters 1000, Στέφανο Τσιτσιπά, για δεύτερη φορά το 2021.

 Το ζευγάρι έχει ήδη συναντηθεί έξι φορές στη σειρά ATP Head2Head (3-3), συμπεριλαμβανομένων τριών αγώνων πέρυσι και επίσης στο Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις ABN AMRO του περασμένου μήνα στο Ρότερνταμ.

 Στο χώμα έχουν βρεθεί δύο φορές (1-1), ο Ρούμπλεφ τον κέρδισε στον τελικό του Αμβούργου πέρυσι, ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ