Πάτρα: Οι εικόνες συνωστισμού προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις από εμπόρους και καταστηματάρχες

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Πάτρα από τις υπαίθριες συγκεντρώσεις με ποτά που διοργανώνονται στην πόλη.

Τα περιστατικά ήσαν πολλά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με πολλούς από τους καταστηματάρχες που οι επίχειρήσεις τους είναι κλειστές εδώ και μήνες, ύστερα από κρατική εντολή να διαμαρτύρονται έντονα από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων και οι σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως και σε πολλά άλλα της Πάτρας, από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ βρέθηκαν εκατοντάδες άτομα τα οποία προμηθεύονταν ποτά είτε από καταστήματα που λειτουργούν υπό καθεστώς take away, είτε παραγγέλνοντας ποτά από καταστήματα delivery δημιουργώντας απίστευτες σκηνές συνωστισμού.

Οι έμποροι της Πάτρας αλλά και οι καταστηματάρχες της εστίασης που έχουν μείνει κλειστοί λόγω της πανδημίας με αφορμή τις εικόνες της υπερσυγκέντρωσης ατόμων σε διάφορα σημεία της πόλης, έχουν ξεσηκωθεί. Μάλιστα ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για υποβολή μηνύσεων προς κάθε δημόσια Αρχή..

Έμποροι της Πάτρας ανέβασαν χθες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου και με αιχμηρά σχόλια και ζητούσαν εξηγήσεις, για ποιον λόγο να είναι κλειστά τα καταστήματά τους, όταν σε όλη την πόλη, σε καθημερινή βάση, γίνονται υπαίθρια πάρτι.

Το ερώτημα που διατυπώνεται από πολλές πλευρές είναι αν η συγκεκριμένες συνθήκες που δημιουργούνται στην πόλη ευνοούν αφενός την μετάδοση του κορονοϊού σε μνία περίοδο που τα Νοσοκομεία της περιοχής δέχονται πίεση και αφετέρου την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου αλλά και των καταστηματαρχών εστίασης που είναι κλειστά τα καταστήματά τους εδώ και μήνες.

Διαβάστε επίσης