Συνταγή για φοντί σοκολάτας!

 

Δεν έχετε ετοιμάσει πιο εύκολο και ταυτόχρονα λαχταριστό και ζηλευτό γλυκό. Μια συνταγή ιδανική για όσους δεν ζουν χωρίς σοκολάτας.

Φοντί στη γαλλική σημαίνει «λιωμένο» και αν αυτό αναφέρεται σε γλυκό, τότε το μόνο που μπορεί να λιώσει απολαυστικά, κάνοντας την καρδιά μας να πεταρίσει από λαχτάρα είναι η σοκολάτα. Η λιωμένη σοκολάτα, αρωματισμένη με ρούμι και κόκκινο πιπέρι θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά και το μόνο που μένει είναι να βρείτε με τι θα την συνοδεύσετε.

Με τι μπορείς να συνοδεύσεις ένα φοντί σοκολάτας
Το πρώτο και το… πατροπαράδοτο κατά κάποιον τρόπο που συνοδεύει μια λιωμένη απολαυστική σοκολάτα είναι κομμάτια φρούτων. Φράουλες, ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, μπανάνες και ανανάς είναι ιδανικά για να τα βουτήξετε στο φοντί.
Από την άλλη, πολύ καλή επιλογή αποτελούν κομμάτια γκοφρέτας, κομμάτια κέικ ή μπράουνι (δείτε εδώ πως θα κάνετε μπουκιές μπράουνι) που θα καλυφθούν απολαυστικά από την ζεστή σοκολάτα μέσα στο φοντί. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι σουδάκια γεμιστά με κρέμα που θα δώσουν την αίσθηση του προφιτερόλ σε κάθε «βουτιά».

Υλικά
300γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές ρούμι
1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
75 γρ βούτυρο
Φρούτα, γκοφρέτες, κέικ ή σου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αν κόψουμε φρούτα για το φοντί, τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
Σε μια κατσαρόλα με νερό στερεώνουμε το σκεύος του μπεν μαρί (χωρίς να ακουμπά στο νερό) και ανάβουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια με το γάλα να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, τη βανίλια, το καυτερό πιπέρι και το ρούμι
Τοποθετούμε το σκεύος με τη σοκολάτα στη φωτιά του στο κέντρο του τραπεζιού και σερβίρουμε με τα παρελκόμενα
Πηγή: iefimerida.gr