Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι από σήμερα στην Πάτρα από μικτά κλιμάκια σε πάρκα , πλατείες, πεζοδρόμους, ενόψει Καρναβαλιού

 

Ξεχύνονται στους δρόμους από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα τα κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών για τη δημόσια υγεία, αυτό το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, με στόχο να μην δημιουργηθούν συνωστισμοί και συναθροίσεις στην προσπάθεια να αποτραπεί η συνέχιση της διασποράς του κορονοϊού, καθώς συμπληρώσαμε 5 εβδομάδες σκληρού lockdown και τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά ποσοστά.

Οι εξορμήσεις των μικτών κλιμακίων, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα είναι για τα πάρκα, τις πλατείες, τους πεζόδρομους και γενικότερα τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ τα κλιμάκια θα συνοδεύονται και από την παρουσία της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποφασίστηκε από την περιφερειακή διεύθυνση υγείας οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή για να κρατήσουν έως την Καθαρά Δευτέρα.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε:

 «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή για την επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής, τα νοσηλευτικά μας ιδρύματα πιέζονται και όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους νοσηλευόμενους και στοπ υγειονομικό προσωπικό. Καλώ τους συμπολίτες μας να δείξουν την απαραίτητη υπομονή αλλά και να αποδείξουν την απαραίτητη κοινωνική αλληλεγγύη τηρώντας τα μέτρα για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθουμε σε κάποια μορφής κανονικότητας. Το τριήμερο θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για την επίδειξη της απαραίτητης κοινωνικής ευαισθησίας».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ