Πάτρα: Οργή γονέων και μαθητών για την τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά - Πάει ξανά μεσημέρι - Το μήνυμα που έλαβαν οι γονείς

 

Ασκήσεις ψυχραιμίας καλούνται για ακόμη μια φορά να κάνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα και οι γονείς τους.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με εφαρμογή εκ νέου της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Η Δευτέρα κύλισε με το απόλυτο χάος: τα μισά σχολεία έκαναν μάθημα πρωί και τα άλλα μισά το μεσημέρι, όπως γινόταν τον Νοέμβριο, αφού ακόμη σαφής απάντηση από πλευράς Υπουργείου δεν είχε δοθεί.

Λευκός καπνός βγήκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί της ίδιας ημέρας(!), όπου αποφασίστηκε τα μαθήματα να γίνονται πρωί "για να μην διαταραχτεί το πρόγραμμα των μαθητών".

Την Τρίτη και την Τετάρτη η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα μαθήματα να γίνονται πρωί, όπως είχε αποφασιστεί.

Και εκεί που όλοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν στα δεδομένα αυτά έρχεται μια νέα οδηγία το μεσημέρι της Τετάρτης που φέρνει για ακόμια μια φορά τα πάνω - κάτω.

"Από την Πέμπτη, ξανά μεσημέρι"

Τα μαθήματα από την Πέμπτη θα γίνονται και πάλι μεσημέρι, ενημερώθηκαν μέσω e-mail οι γονείς.

Το γεγονός ότι η Αττική μπαίνει σε lockdown από το πρωί της Πέμπτης, φέρνει ξανά στην τηλεκπαίδευση περίπου τους μισούς μαθητές δημοτικών της χώρας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σύστημα να κινδυνεύει να υπερφορτωθεί και έτσι Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα πρέπει να λειτουργούν στην απογευματινή βάρδια, 14:10 με 17:20, με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να μένουν στην πρωινή βάρδια (8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 - 13:40 για τα λύκεια).

Δείτε εδώ το e-mail που έφτασε σε γονείς μαθητών σχολείων της Πάτρας:

maildimotika.jpg

Για άλλη μια φορά το... αναποφάσιστο Υπουργείο Παιδείας προκάλεσε ένα τεράστιο αλαλούμ με δασκάλους και διευθυντές να τρέχουν τελευταία στιγμή να αλλάξουν το πρόγραμμα και εκατοντάδες γονείς να βλέπουν για πολλοστή φορά να τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός και επαγγελματικός τους προγραμματισμός, αφού - ειδικά στις μικρές τάξεις - χρειάζεται να βοηθήσει κάποιος τα παιδιά για να συνδεθούν.

Ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης - έστω και στοιχειώδους - προγραμματισμού, είναι το γεγονός ότι ακόμη και μέχρι αργά το απόγευμα πολλοί γονείς δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από τα σχολεία τους, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πως θα τους ξημερώσει η Πέμπτη και τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις και φυσικά μια λύση...

Τεράστια αγανάκτηση και οργή κυριαρχεί και ανάμεσα στους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι για ακόμη μια φορά καλούνται να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά" για ένα ζήτημα στο οποίο αυτοί δεν ευθύνονται στο ελάχιστο, αφού μοναδικός υπαίτιος είναι το Υπουργείο Παιδείας και οι συνεχείς αλλαγές στον "προγραμματισμό" του.