Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Τι λέει ο Διοικητής για τη διασπορά, τα μέτρα και τη διαχείριση της κατάστασης

Για το πως έγινε η διασπορά του ιού μέσα στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", για τα μέτρα που πάρθηκαν, για τις αντιδράσεις του προσωπικού και τα όσα ακούστηκαν περί καθυστερημένων αντανακλαστικών μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΙΟΝΙΑΝ και στον Τάσο Θεοδόση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Για τον εμβολιασμό του προσωπικού

"Οποιοσδήποτε υγειονομικός θέλει, οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο μας. Όλα όσα ακούγονται από διάφορες Κασσάνδρες είναι απλά ψέματα. Στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχουν αρνητές του εμβολίου. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό είναι περίπου στο 42% και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί. Δεν μπορώ να πω ότι αν είχε εμβολιαστεί το 80% του προσωπικού, δε θα υπήρχε η διασπορά. Γιατί η διασπορά μπορεί να συμβεί σε κάθε νοσοκομείο. Σίγουρα όμως το εμβόλιο την ανακόπτει. Ακόμη και κάποιος που έχει εμβολιαστεί, μπορεί να κάνει μετάδοση του ιού. Γι' αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα", είπε ο κύριος Θεοδωρόπουλος.

Θεοδωρόπουλος vs Πετρόπουλου

Ο κύριος Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε ψευδή και αναληθή τα όσα διαδίδονται, ότι το Νοσοκομείο ήταν ξέφραγο αμπέλι όπου όποιος ήθελε έμπαινε και όποιος ήθελε έβγαινε.

"Αυτά τα διαδίδει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Ο κ. Κώστας Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων."

Ο Διοικητής χωρίς περιστροφές κατηγόρησε τον κ. Πετρόπουλο ότι λειτουργεί χωρίς την έγκριση των υπόλοιπων μελών του σωματείου, εκφράζοντας δεξιά και αριστερά προσωπικές απόψεις.

Μάλιστα, δεν δίστασε να τον κατηγορήσει ότι στρέφεται ενάντια του ίδιου νοσοκομείου στο οποίο... πληρώνεται από αυτό, χωρίς να δουλεύει, αφού μονίμως βρίσκεται σε συνδικαλιστική άδεια.

Για τον θάνατο της 44χρονης

"Δεν θέλω να αναφερθώ σε ιατρικά θέματα. Είναι θλιβερό μια νέα γυναίκα να χάνει τη ζωής της, όπως είναι θλιβερό να παραμελούμε την υγεία μας. Τα βαριά υποκείμενα νοσήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ώρα τους. Όποιος από τους συγγενείς έχει οποιοδήποτε θέμα με το νοσοκομείο, εμείς θα βοηθήσουμε να πέσει άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση", τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος για την περίπτωση της 44χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν  για άλλο νόσημα και κόλλησε κορονοϊό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

"Μας λείπει προσωπικό, αλλά αντέχουμε"

Ο Διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε και στη λειτουργία του νοσοκομείου αυτήν την περίοδο όπου αρκετοί υγειονομικοί βρίσκονται.. παροπλισμένοι σε καραντίνα, τονίζοντας ότι το προσωπικό στον Άγιο Άνδρέα είναι σε έλλειψη, ωστόσο το νοσοκομείο ακόμη αντέχει, παράλληλα και με τη βοήθεια που δίνει σε προσωπικό η 6η ΥΠΕ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ