Πώς θα καταπολεμήσετε την έντονη ξηρότητα

Καθώς μεγαλώνουμε, η ξηρότητα της επιδερμίδας γίνεται πιο έντονη

Μπορεί σε νεαρή ηλικία να ανησυχούμε για την υπερβολική λιπαρότητα της επιδερμίδας μας και τις ανεπιθύμητες «γυαλάδες», καθώς όμως μεγαλώνουμε αντιμετωπίζουμε το αντίθετο πρόβλημα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι φθορές του επιδερμικού φραγμού δημιουργούν «τρύπες» που αφήνουν αφενός την υγρασία να δραπετεύσει από το εσωτερικό της επιδερμίδας και αφετέρου το πεδίο ελεύθερο για τους ερεθιστικούς παράγοντες.

 

Τι φταίει

Ο ήλιος, το κάπνισμα, αλλά και το στρες συντελούν στην επιδείνωση της κατάστασης. Η έντονη ξηρότητα μπορεί να οφείλεται και στις υπερβολές που κάνετε άθελά σας όσον αφορά την απολέπιση και τον καθαρισμό με λάθος προϊόντα.

 

Πώς θα αντιμετωπίσετε την ξηρότητα

*Για τον καθαρισμό του προσώπου σας, επιλέξτε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε σαπούνι, καθώς τείνει να απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό δεν πρέπει να νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει». Αντίθετα, στόχος είναι να το νιώθετε απαλό και ελαστικό.

*Μείνετε μακριά από τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν στην ξηρότητα της επιδερμίδας, όπως οινόπνευμα ή σαλικυλικό οξύ.

*Μην πλένετε το δέρμα σας πάνω από δύο φορές την ημέρα γιατί μπορεί να διαταράξετε τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να εμφανίσει περισσότερη ξηρότητα.

*Επιλέξτε συνθέσεις με ενυδατικούς παράγοντες, όπως λάδι καρύδας, αβοκάντο ή κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ ή ουρία, προκειμένου να θωρακίσετε τον επιδερμικό σας φραγμό.

*Αφού απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα σας, ενισχύστε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας με ένα λαδάκι προσώπου.

*Μία φορά την εβδομάδα απλώστε μια μάσκα θρέψης. Οι overnight masks είναι ιδανικές για το ξηρό δέρμα, αφού δρουν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ενυδατώνοντας σε βάθος την επιδερμίδα.

*Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό, ώστε να ενυδατώνετε εκ των έσω τον οργανισμό σας.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης