Αλέξανδρος Γιαννόπουλος: Από το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας στην κορυφή και με μια σπουδαία υποτροφία!

 

Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Γιαννόπουλος. Ο Αριστούχος μαθητής του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας που μοιράζεται την χαρά της επιτυχίας του.

Ο Αλέξανδρος Γιαννόπουλος μαθητής του 1 ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας , σημαιοφόρος για τη σχολική χρονιά 2019-2020 κατάφερε να αγγίξει τη κορυφή με 18.100 μόρια και να πετύχει στη πρώτη του επιλογή με εισαγωγή στη σχολή Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων αλλά και να κερδίσει μια σπουδαία υποτροφία από τη τράπεζα EUROBANK.
¨ Δύο παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία, η εστίαση στο στόχο και η καθοδήγηση από ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα.¨
Για τον Αλέξανδρο οι πανελλήνιες ήταν απλά το τέλος μιας συντονισμένης προσπάθειας που έφερε καρπούς χάρη στη συνεχή υποστήριξη και το αμέριστο ενδιαφέρον των δικών του και κυρίως του σχολείου του.

“Η καθοδήγηση των καθηγητών μου ήταν για μένα το A και το Ω. Χωρίς να κάνω καθόλου φροντιστήριο στα δύο μαθήματα της ειδικότητας, είχα κάθε στιγμή τη βοήθεια των καθηγητών μου ως προς την οργάνωση της ύλης και τη καθοδήγησηστη μελέτη και τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Πάνω από όλα όμως ένοιωθα πως τόσο οι καθηγητές μου όσο και ο διευθυντής κ. Π Καράμπελας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογίαμου, στη διαχείριση του άγχους μου και στην εξοικείωση μου με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων”, μας λέει ο αριστούχος μαθητής. 

Ο Αλέξανδρος θεωρεί πως κάθε εμπόδιο για καλό και υποστηρίζει πως ακόμα και το lockdownτης πανδημίας κατάφερε να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα για περισσότερο συστηματικό διάβασμα . Πιστεύει ότι τo πανεπιστήμιο αποτελεί εφαλτήριο για την επαγγελματική του ανέλιξη εφόσον θα τον εφοδιάσει γνωστικά εκπληρώνοντας πολλές από τις προσδοκίες του. Eν τουτοις, οι αναμνήσεις από το σχολείο θα αποτελούν το καταφύγιο του στις δυσκολίες του στη νέα φάση της ζωής του.
“Από το ΕΠΑΛ θα θυμάμαι με νοσταλγία τα εργαστηριακά μαθήματα οπου για μένα η θεωρία έπαιρνε σάρκα και οστά και ο ορίζοντας της σκέψης μου άνοιγε με τρόπο μαγικό και ανεπανάληπτο. Επίσης τα ταξίδια στο εξωτερικό με τα προγράμματα του σχολείου καθόρισαν την βιοθεωρία μου ως άτομο και με βοήθησαν να βλέπω με ανοιχτό πνεύμα τις ευκαιρίες της ζωής”.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ μαζί με τον διευθυντή του ιδρύματος Π. Καράμπελα


Τι θα έλεγε στους συμμαθητές του στις μικρότερες τάξεις:  ¨ Ισορροπία! Ισορροπία σε όλα, στο διάβασμα και στη κοινωνική ζωή , στο επίπονο πρόγραμμα και στη ξεκούραση.¨
Ο Αλέξανδρος αγαπά πολύ το μπουζούκι του, αλλά και τη φωτογραφία ως αντίδοτο στις απαιτήσεις των σπουδών και την ανάγκη να καταφεύγει ο μαθητής στα χόμπι του για να ανακαλύπτει τον εαυτόν του.

Οι καθηγητές του καμαρώνοντάς για εκείνον του ευχήθηκαν το νέο του ξεκίνημα να είναι γεμάτο από ωραίους σταθμούς και τόνισαν πως η μόρφωση δεν κρύβεται μόνο στα επιστημονικά εγχειρίδια ούτε περιορίζεται μόνο εκεί. Είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ